VIDEO: 'Sommige Friese musea vallen mogelijk om door coronacrisis'

Sommige musea in Fryslân moeten mogelijk definitief de deuren sluiten ten gevolge van de coronacrisis. Dat zegt directeur Kris Callens van het Fries Museum in It Polytburo.
Ook zijn eigen musea, naast het Fries Museum is dat ook Keramiekmuseum Princessehof, hebben erg last van het feit dat ze nu al weken gesloten zijn. Het Fries Museum heeft de laatste jaren goed gedraaid vanwege de succesvolle tentoonstellingen. Ze hebben een flinke reserve opgebouwd, maar toch hakt het uitblijven van inkomen er op termijn behoorlijk in, zegt Callens.
Dat geldt helemaal voor de kleinere musea in Fryslân, die minder vet op de botten hebben. Als er geen steun van de overheid komt, is niet uit te sluiten dat sommige musea zullen omvallen.
Callens was de vierde gast in de nieuwe variant van It Polytburo. In het programma praat presentator Eric Ennema deze periode met gasten uit onder andere het bedrijfsleven, de politiek en de cultuur over de coronacrisis.
It Polytburo - Fryslân Moarn wordt vrijdag om 17.30 uur uitgezonden op Omrop Fryslân televisie. Daarna wordt het ieder uur opnieuw uitgezonden na Hea! en is het natuurlijk ook online terug te vinden.