PODCAST: 'Modderkoekjes'

De rillingen lopen je over de rug van deze spannende verhalen. 'Bonkerak' is een reeks van twintig volksverhalen die zijn bewerkt tot hoorspellen. Iedere week een nieuw volksverhaal uit Fryslân of daarbuiten. In deze veertiende Bonkerak kun je luisteren naar het verhaal 'Modderkoekjes'.

Uitzending 14: Modderkoekjes

Oude Hinke past op Kees en Jetty. De twee kinderen vinden dat maar niks, want oude Hinke lijkt wel een beetje op een heks. Hinke zegt dat ze er voor kan zorgen dat Kees niet meer gepest wordt: ze moeten modderkoekjes maken. De koekjes moeten lijken op de pestkoppen en er moet ook wat van de pestkoppen zelf in zitten: een haar, een nagel, of misschien een beetje bloed. Al snel komen Kees en Jetty er achter wat de bedoeling is van oude Hinke...
Bonkerak is een podcastserie van Omrop Fryslân. Volksverhalen die spelen in Fryslân, Schotland, Ierland, Frankrijk en Amerika zijn bewerkt tot hoorspellen. Het zijn allemaal volksverhalen met een duister laagje: spannend, mysterieus en horrorachtig. Twintig weken lang komt er iedere vrijdag een nieuwe uitzending online op de website van Omrop Fryslân, in jouw podcast-app en op Spotify.
Kijk voor meer informatie en alle andere afleveringen van Bonkerak op omropfryslan.nl/bonkerak.