Omrop TIP: Eerste Friese reacties van persconferentie Rutte in Fryslân Hjoed

Omrop Fryslân heeft dinsdagavond om 19.00 uur een extra editie van Fryslân Hjoed. Eerst wordt de persconferentie van premier Rutte live uitgezonden. Daarin zal duidelijk worden welke maatregelen het kabinet zal nemen aangaande de aanpak van het coronavirus. Aansluitend praat presentator Arjen de Boer met Sybrand Buma van Veiligheidsregio Fryslân over wat de besluiten betekenen voor Fryslân.
© Shutterstock
In de persconferentie maken premier Rutte en RIVM-directeur Jaap van Dissel bekend of de maatregelen met ingang van 28 april kunnen worden versoepeld of niet. Duidelijk wordt dan ook hoe dat zal worden aangepakt.
In de studio praat presentator Arjen de Boer aansluitend verder met Sybrand Buma, voorzitter van Veiligheidsregio Fryslân. Buma vertelt hoe over zijn kijk naar de maatregelen die het kabinet nu neemt. Maandag zat Buma nog om tafel om advies te geven over hoe Veiligheidsregio Fryslân naar de toestand van het coronavirus in Fryslân kijkt.

Wat betekenen besluiten voor ondernemers en onderwijs?

Op locatie praten verslaggevers van Omrop Fryslân met Sieger Dijkstra van VNO-NCW Noord en Albert Helder van schoolkoepel Proloog. Zij zullen uitleggen welke gevolgen de besluiten van het kabinet in hun optiek zullen hebben voor het ondernemersklimaat en het onderwijs.

Ook te volgen op internet en radio

De extra uitzending van Frsylân Hjoed is om 19.00 uur ook te volgen op internet en op de radio.