Friese zorgmakelaar biedt diensten gratis aan

Om in tijden van crisis genoeg mensen in de zorg op de goede plaats te krijgen, moet vaak creatief gewerkt worden. Kunnen oud-zorgmedewerkers weer worden ingezet? Zitten er mensen thuis die met wat extra steun weer aan de slag kunnen? Vragen waar uitzendorganisaties druk mee bezig zijn. De jonge detacheerder Eva Carrièrezorg, die ook in Fryslân actief is, ziet mogelijkheden om meer mensen op een passende plaats te krijgen. In deze crisisperiode bieden ze hun bemiddeling zelfs gratis aan.
© Rene Koster
De 23-jarige Elyou Kingishi uit Oudeschoot heeft het bedrijf afgelopen jaar opgezet met een zorgondernemer. Niet wetende dat deze crisis er aan zou komen. Het is een commercieel detacheringsbureau, maar Kingishi probeert op dit moment zorgpersoneel belangeloos te koppelen aan zorginstellingen als ziekenhuizen, maar ook thuiszorg. Want hij vindt dat je in deze crisis in eerste instantie moet proberen elkaar te helpen.

Onder druk

De zorginstellingen staan erg onder druk, en na vier weken crisis begint er meer ziekteverzuim te komen, de druk is erg hoog, vooral in de Randstad. Aan de andere kant zitten er veel mensen uit de horeca en ook studenten op dit moment zonder werk. Ook daar proberen ze te kijken of die bemiddeld kunnen worden naar werk in de zorg.
Het aantal mensen dat het bedrijf bemiddeld is nog beperkt, er kunnen nog wel meer mensen bij om te bemiddelen.

Overleven

Het jonge bedrijf moet ook vol aan de bak om te overleven. Toch is Kingishi positief over de toekomst. Hij hoopt ook uit te breiden op termijn. Nu heeft het bedrijf kantoren in Leeuwarden, Oudeschoot, Amsterdam en Utrecht.
Verslaggever René Koster sprak met Elyon Kingishi