Personeel van kindercentrum De Torteltuin laat met een lipdub zien hoe het moet

Het personeel van kindercentrum De Torteltuin in Heerenveen heeft een lipdub gemaakt op het nummer 'Anderhalve Meter' van Ali B. en Poke. Zo willen zij op een leuke manier de regels tegen het coronavirus uitleggen aan de kinderen van Nederland. Ze hebben de politie van Heerenveen bereid gevonden om ook mee te werken.
Personiel fan bernesintrum De Torteltuin lit mei in lipdub sjen hoe't it moat
Volgens leidster Dieuwertje de Goede weten de kinderen wel hoe het moet, maar wat extra steun is volgens haar niet verkeerd. "Deze tijd is voor volwassenen al heel erg verwarrend laat staan hoe het voor kinderen is. We willen het toch ook op een leuke manier overbrengen. Ze zijn al de hele dag aan het handen wassen, dus nu even wat ludieks tussendoor."
Bekijk hieronder de lipdub:

Aparte tijd

De opvang heeft normaal plaats voor 350 kinderen. Door de coronacrisis komen er nu alleen kinderen van ouders met een vitaal beroep. "We hebben nu gemiddeld tussen de 5 en 20 kinderen per dag, dat is wel even andere koek", zegt De Goede.
Om toch contact te houden met de andere kinderen sturen de leidsters regelmatig videoboodschappen, en die krijgen ze ook vaak weer terug. "Dan zie je ook dat het wel een aparte situatie voor ze is. Ze snappen niet dat zij en hun ouders zoveel thuis zijn", aldus De Goede.
Verslaggever Timo Brinkman was bij De Torteltuin