Café in Leeuwarden gewoon open: boete van meer dan 4.000 euro

De eigenaar van een café in de gemeente Leeuwarden dat gewoon open was, is vrijdagavond op de bon geslingerd. Dat meldt de horecapolitie op Twitter. In verband met de privacywetgeving maakt de politie niet bekend om welk café het gaat.
bier © net bekend
De politie had een tip binnen gekregen dat een café in de gemeente Leeuwarden gewoon open zou zijn. Toen de politie dat controleerde, bleek dat dit inderdaad het geval was. De eigenaar van het café heeft een boete gekregen van 4.350 euro. de mensen die aanwezig waren hebben geen boete ontvangen, omdat de ondernemer verantwoordelijk is, zegt de politie.

De mazen van de wet

Corné van de Erve is de voorzitter van de Friese afdeling van fan de Koninklijke Horeca Nederland. Zijn boodschap voor cafés is duidelijk: doe zoiets niet. "De volksgezondheid moet gewaarborgd worden en we zijn gesloten op last van de overheid, daar zullen we ons aan moeten houden. Natuurlijk zoeken sommige ondernemers de mazen in de wet op en maken ze zelf beslissingen, dat is des ondernemers. Maar we moeten ons wel aan de wet- en regelgeving houden."
De situatie in Leeuwarden kent hij niet. "Ik ken de ondernemer niet, dus daar kan ik verder niets over zeggen. Sommigen zullen misschien het risico nemen. Ik hoor geen geluiden van onze leden dat er meer zijn. Wel dat men gesloten is en hulp nodig heeft."
Corné van de Erve, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Friesland)