Jumbo-Visma begint marathonploeg met Friezen

Wielerploeg Jumbo-Visma komt komend seizoen met een marathonploeg bij de mannen. Ze hebben zes schaatsers vastgelegd, met Peter de Vries uit Heerenveen als ploegleider. De 19-jarige Harm Visser uit De Westereen is de enige Friese schaatser in de ploeg.
© Glenn Wassenbergh
Visser reed vorig seizoen nog voor de beloftenploeg van Bouwselect. Naast de Westereender bestaat de ploeg uit Ingmar Berga (35), Erik Jan Kooiman (33), Mats Stoltenborg (27), Robert Post (27) en Casper de Gier (24). Jac Orie is sportief directeur van de ploeg. "Ik ben blij met het team dat we hebben samengesteld", zegt hij. "Alle facetten komen aan bod, zo hebben we schaatsers voor marathons op kunstijsbanen en natuurijs, maar ook mensen die uitstapjes kunnen maken naar de langebaan."
"Ik vind het een geweldige uitdaging om te kijken of we ook in het marathonschaatsen over een aantal jaar tot de topploegen kunnen behoren. De Vries heeft de laatste jaren aangetoond een erg goede ploegleider te zijn, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken."

Doorgroeien

Peter de Vries is tevreden over de ploeg. "We willen met dit team strijden om de podiumplekken, maar er zit ook een langetermijnvisie aan vast. Daar heb ik een heel goed gevoel bij. Het ultieme doel is om door te groeien tot een van de beste marathonteams van Nederland."
De ploeg doet mee aan het NK Marathon, wedstrijden om de Marathon Cup en Grand Prix-wedstrijden.