Antonius-ziekenhuis pakt noodzakelijke poliklinische zorg langzaamaan weer op

Het Antonius-ziekenhuis in Sneek pakt met ingang van komende maandag langzaamaan de noodzakelijke poliklinische zorg weer op. Dat was uitgesteld vanwege het coronavirus. Het gaat om onderzoeken of ingrepen die kort konden worden uitgesteld, maar wel noodzakelijk zijn. Als er nog langer wordt gewacht met die zorg kunnen de klachten erger worden en gevolgen hebben voor de gezondheid van de patiënt.
© Omrop Fryslân
Per specialisme wordt gekeken wat het maximale aantal fysieke policonsulten kan zijn. Daarnaast blijft de andere niet-noodzakelijke poliklinische zorg zoveel mogelijk telefonisch of met beelbellen gedaan. De acute zorg in het ziekenhuis is de afgelopen weken wel doorgegaan.
Het hervatten van de poliklinische zorg gaat niet ten koste van de opnamecapaciteit van coronapatiënten, zowel op de Intensive Care als de verpleegafdelingen. Die capaciteit wordt gehandhaafd zolang dat uit het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding wordt vereist.

Veiligheid

Het ziekenhuis neemt alle voorzorgs- en hygiënemaatregelen in acht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Patiënten met een (mogelijke) coronabesmetting worden strikt gescheiden van de andere patiënten.