Groen licht voor bouw nieuwe zwembad Buitenpost

De gemeenteraad van Achtkarspelen is donderdag akkoord gegaan met een extra krediet van 1,2 miljoen euro voor een nieuw zwembad in Buitenpost. Begin maart werd duidelijk dat de kosten voor de bouw van het zwembad flink hoger uitvielen dan begroot. De raad moest nog besluiten of het geld daadwerkelijk zou worden vrijgemaakt. Daarnaast is het bestemmingsplan dat de bouw van het zwembad mogelijk maakt, vastgesteld.
© Gemeente Achtkarspelenswimbad bûtenpost de kûpe
"Ik ben erg blij dat we koers hebben gehouden en dat we binnenkort kunnen starten met de bouw van een kwalitatief en duurzaam zwembad", zegt wethouder Jouke Spoelstra.
Het nieuw te bouwen zesbaans 25-meterbad wordt volledig energieneutraal, krijgt een beweegbare bodem en een klapwand. Er komen zonnepanelen op het dak en een systeem om de warmte uit douchewater terug te winnen.
Het nieuwe zwembad komt op de plek van het parkeerterrein van het huidige zwembad. Nu het extra geld is toegezegd, gaat Friso Bouwgroep zo snel mogelijk van start met de bouw. Het bad moet in de tweede helft van 2021 zijn deuren openen. Tot die tijd blijft, zodra de coronamaatregelen dat weer toelaten, het huidige zwembad open.