GGD Fryslân: twee nieuwe sterfgevallen, acht mensen positief getest op coronavirus

Er zijn weer twee mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers over het virus, die komen van GGD Fryslân. Ook zijn er acht nieuwe positieve tests vastgesteld in onze provincie.
Volg alles over het coronavirus in ons liveblog.
GGD Fryslân © GGD Fryslân
Het aantal ziekenhuisopnames is met drie mensen gestegen en komt nu in totaal op 65 mensen die corona hebben en in de Friese ziekenhuizen liggen. In totaal zijn er nu 34 mensen overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus. Er zijn in totaal nu 377 mensen positief getest in onze provincie.

Extra tests

Sinds vorige week maandag worden zorgmedewerkers met klachten extra getest. Daarvoor zijn in het hele land extra testlocaties. In Fryslân staat er een op het terrein bij het laboratorium Izore, in Leeuwarden. In samenwerking met GGD Fryslân worden daar nu zorgmedewerkers getest.
"Er is steeds meer ruimte om zorgmedewerkers te testen, die kunnen zich melden bij de bedrijfsarts", zegt Eberhard Hofstra, arts infectieziektenbestrijding bij GGD Fryslân. "Heel kleine organisaties kunnen zich melden bij de GGD wanneer ze niet meteen een bedrijfsarts voor handen hebben. Dan maken wij een inschatting of het van belang is en of het consequenties heeft voor de inzetbaarheid op het werk.