Woonboulevard wel open; niet veel klanten

Het was op paasmaandag rond het middaguur niet druk bij de meubelboulevard in Wolvega. Die dag is in de regel een topdag voor de meubelbranche. Een medewerker bij de deur telt de naderende klanten, de teller stond op 80. Normaal gesproken komen er 8.000 op zo'n dag.
LennieWenbûlevaar
"Gelukkig zijn er niet veel", zegt eigenaar Sikko Kapenga van Home Center in Wolvega. "We hebben berekend dat we maximaal duizend klanten tegelijkertijd binnen mogen hebben. Wij laten een persoon per 50 vierkante meter toe."

Button

"Iedereen krijgt een button met daarop de tekst 1,5 meter. Dat is wel belangrijk, we moeten er goed mee omgaan, zo willen we mensen bewust maken. We hebben sommige gangpaden ook ruimer gemaakt en waar nodig eenrichtingverkeer gemaakt. Medewerker zullen er goed op toekijken dat alle bezoekers zich daar aan zullen houden."
© Omrop Fryslân, Lennie Bronsveld
Het doet Kapenga pijn op zo'n dag. "Maar we zijn blij dat we open zijn, in tegenstelling tot de horeca. We moeten het ermee doen."
Ook al adviseert de overheid om thuis te blijven, toch komen er wel mensen. Een van hen zegt dat ze wel naar een keuken moest kijken, omdat ze een nieuw huis krijgt.
© Omrop Fryslân, Lennie Bronsveld

Geen shows

De meeste meubelzaken adverteren de laatste tijd al minder en hebben deze maandag geen speciale paasshows. "Meubels zijn niet meteen nodig en daarom vragen wij of mensen hun aankoop willen uitstellen."
Kapenga merkt de laatste dagen al dat het minder druk was bij de meubelboulevard. Het 'kinderdorp', waar de kinderen kunnen spelen, is gesloten. Ook kunnen mensen geen hapje eten of wat drinken in de brasserie in de zaak.
© Omrop Fryslân, Lennie Bronsveld