VIDEO: 'Dat mensen meer thuiswerken is positief voor Fryslân'

Fryslân kan profiteren van het feit dat steeds meer mensen thuiswerken. Dat stelt Sjoerd Galema van werkgeversorganisatie VNO-NCW regio Fryslân. "Met onze provincie als woon- en werkomgeving winnen we het van andere plekken in Nederland", zegt hij in het It Polytburo - Fryslân Moarn.
Het geeft Fryslân kansen, volgens Galema. "Met het thuiswerken is het minder een obstakel dat het meeste werk in de Randstad zit. In de toekomst kan het positief uitwerken voor Fryslân." Mensen kunnen zo in Frysl6an wonen, terwijl ze werken voor een bedrijf in het Westen.

'Start alles weer een beetje op'

De toeristische sector krijgt harde klappen in de coronacrisis. Bij VNO-NCW krijgen ze veel telefoontjes van ondernemers. "Bedrijven in die sector moeten het in een half jaar verdienen, zeg maar."
Het mindere half jaar hadden ze net gehad, de komende maand moest het gebeuren. "En nu krijgen ze dit. Dus wij vinden dat de landelijke overheid moet onderzoeken om de intelligente lockdown om te zetten naar een slimme manier om alles weer aan de gang te krijgen. Zo kunnen deze ondernemers en de medewerkers toch nog wat van de zomer meepakken."
Galema was, na Klaas Sietse Spoelstra vorige week, de tweede gast in de nieuwe variant van It Polytburo. In het programma praat presentator Eric Ennema met gasten uit onder andere het bedrijfsleven, de politiek en de cultuur over de coronacrisis.
It Polytburo - Fryslân Moarn wordt vrijdag om 17.30 uur uitgezonden op Omrop Fryslân televisie. Daarna wordt het elk uur opnieuw uitgezonden na Hea! en is het natuurlijk ook online te vinden.