PODCAST: 'De wraak fan it hynder'

De rillingen lopen je over de rug van deze spannende verhalen. 'Bonkerak' is een reeks van twintig volksverhalen die zijn bewerkt tot hoorspellen. Iedere week een nieuw volksverhaal uit Fryslân of daarbuiten. In deze twaalfde Bonkerak kun je luisteren naar het verhaal 'De wraak fan it hynder'.

Uitzending 12: De wraak fan it hynder

In Kimswert, het dorpje in Friesland waar Grutte Pier opgegroeid is, mag de koster van een kerk, mevrouw Pierik, graag toeristen rondleiden. Ze vertelt dan altijd dat de grote botten die in de kerk uitgestald liggen van Grutte Pier zijn. Haar dochter Aly weet dat dit niet waar is. Iedere keer als haar moeder dit verhaal vertelt begint het te tochten in de kerk en Aly is er zeker van dat ze een paard hoort galopperen.
Op een nacht, als Aly niet kan slapen, kijkt ze uit het raam en ziet ze een wit paard in galop. Ze roept naar het paard en het paard praat terug! Ze kan het niet goed verstaan, maar ze denkt wel de woorden 'bedrog' en 'wraak' te hebben gehoord. De volgende dag blijkt dat ze deze woorden inderdaad goed gehoord heeft...
Bonkerak is een podcastserie van Omrop Fryslân. Volksverhalen die spelen in Fryslân, Schotland, Ierland, Frankrijk en Amerika zijn bewerkt tot hoorspellen. Het zijn allemaal volksverhalen met een duister laagje: spannend, mysterieus en horrorachtig. Twintig weken lang komt er iedere vrijdag een nieuwe uitzending online op de website van Omrop Fryslân, in jouw podcast-app en op Spotify. Kijk voor meer informatie over Bonkerak op omropfryslan.nl/bonkerak.