GGD: Weer twee coronasterfgevallen; 26 nieuwe positieve tests

Bij GGD Fryslân zijn de afgelopen 24 uur twee nieuwe coronasterfgevallen gemeld. Het gaat om twee tachtigplussers. In totaal is nu van 27 mensen in Fryslân bekend dat zij zijn overleden aan het virus. Er zijn 26 nieuwe positieve tests bijgekomen. Daarmee zijn er 301 Friezen positief getest op het coronavirus.
Er zijn meer positieve tests dan de afgelopen dagen, maar er worden ook meer mensen getest. Margreet de Graaf fan GGD Fryslân: "De mensen die echt zwaar ziek worden en de grootste kans hebben om te overlijden zijn toch ouder. En ze hebben een kwetsbaar immuunsysteem of onderliggend lijden, zoals hart- en vaatziekten." Die mensen hebben een groter risico dat het virus bij hen zwaarder verloopt. Het is niet zo dat andere mensen niet snel ziek worden.
Veel zorgverleners willen volgens De Graaf worden getest, maar voornamelijk zorgmedewerkers die veel met coronapatiënten in aanraking komen, worden preventief getest. Ook mensen met milde klachten kunnen nu worden getest. "Zo kunnen we het zoveel mogelijk bij hen weghouden."
Margreet de Graaf fan GGD Fryslân