Politie pakt verdachte (15) straatroven bij Jelsum: "Geen verband met zaak Grijpstra"

Een 15-jarige jongen uit Stiens is woensdag als verdachte aangehouden voor twee straatroven in Jelsum. De straatroven vonden plaats op het fietspad Spoordijk tussen Stiens en Leeuwarden op 29 januari en 18 februari van dit jaar. Het fietspad ligt in de buurt van de plek waar het lichaam van Karin Grijpstra gevonden werd.
© Shutterstock.com (Dmitry Kalinovsky)

Niet de enige verdachte

Met hulp van camerabeelden kwam de politie de verdachte op het spoort. De jongen wordt gehoord door de politie. Hij is niet de enige verdachte en meer aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten.
Een 34-jarige man uit Leeuwarden fietste op 29 januari om half tien over het fietspad, toen zijn fietsketting losliet. Hij stapte van zijn fiets en werd toen meteen aangevallen door vier of vijf jongens. Ze gaven hem klappen en beroofden hem.
Op 18 januari fietste een 22-jarige man uit gemeente Leeuwarden om kwart over negen over hetzelfde fietspad. Uit het niets kwamen er uit de berm drie jongens. Zij vielen de fietser aan en sloegen hem met een stok, waarna hij ook beroofd werd.

Politie: "Geen verband tussen straatroven en dood Grijpstra"

Vlakbij de locatie waar de straatroven plaatsvonden werd aan De Wier in Koarnjum op 23 februari het lichaam van Karin Grijpstra aangetroffen. Meerdere omwonenden dachten dat er een verband tussen de dood van Grijpstra en de straatroven zou zijn. De onderzoeksteams van de politie hebben onderzoek gedaan naar een relatie tussen de straatroven en het overlijden van Grijpstra, maar daar is tot nu toe niet uit gebleken dat er een verband is.