Deelnemers Fietselfstedentocht kunnen kaart bewaren voor volgend jaar

Mensen met een kaart voor de Fietselfstedentocht van dit jaar kunnen die doorschuiven naar volgend jaar. Een paar weken geleden werd duidelijk dat de tocht, die altijd plaatsvindt op Tweede Pinksterdag, dit jaar niet doorgaat. De coronamaatregelen laten dat niet toe. Restitutie van het geld is niet mogelijk, maar de organisatie komt nu wel met een tegemoetkoming.
© Omrop Fryslân, Lennie Bronsveld
Stephan Rekker, voorzitter van de Fietselfstedentocht, legt uit wat de organisatie gaat doen om de deelnemers tegemoet te komen nu het evenement dit jaar niet doorgaat. "Iedereen die een kaart heeft voor 2020 krijgt volgende week bericht van ons", zegt Rekker. "De fietsers kunnen die kaart doorschuiven naar 2021. In november krijgen ze het verzoek om een tientje bij te betalen."

Doorlopende kosten

De kosten fan de Fietselfstedentocht zijn volgens hem niet bijzonder hoog. Al enkele jaren komt de organisatie uit op de "nullijn". Volgens Rekker zijn het vooral de personeelskosten die worden opgevangen door een tientje extra te vragen voor de Fietselfstedentocht van 2021. Het extra geld is bedoeld voor de doorlopende kosten die de organisatie elk jaar heeft.

Begrip

De reacties op het besluit zijn eigenlijk allemaal positief. "De mensen hebben allemaal begrip. De gezondheid van iedereen is gewoon verreweg het belangrijkst", legt Rekker uit. "De gezondheid van de deelnemers, maar ook van de vrijwilligers, gaat voor." Ook de vrijwilligers krijgen binnenkort bericht over het meedoen aan volgend jaar.
Voorzitter Stephan Rekker over de Fietselfstedentocht