Fidesta Zorg Franchise neemt Noflik Wenje definitief over van Patyna

Zorggroep Idesta neemt woonzorglocatie Noflik Wenje in in Oenkerk met ingang van 1 mei definitief over van ouderenzorgorganisatie Patyna. Noflik Wenje wordt daarmee onderdeel van zorgconcept Fidesta Zorg Franchise, waarbij een zorgondernemer de locatie in beheer krijgt. In februari was er al een voorgenomen besluit. De overname gaat door nu duidelijk is dat alle tien cliënten in Noflik Wenje blijven wonen. Met de overname blijft Noflik Wenje voor de regio Trynwâlden behouden.
© Omrop Fryslân
Noflik Wenje in Oenkerk is een woonvorm voor mensen die dementeren. In december 2019 maakte Patyna bekend dat Noflik Wenje op 1 januari komend jaar moest sluiten. Patyna stelde dat het open houden van de locatie niet meer mogelijk is, omdat die te klein zou zijn om uit te kunnen.
Met alle bewoners en/of hun naasten hebben individuele gesprekken plaatsgevonden. Alle tien bewoners hebben aangegeven graag in Noflik Wenje te blijven wonen. Ook een groot deel van de hedendaagse medewerkers gaat mee naar Fidesta.

Zelfstandig zorgondernemer

Irene van Dellen wordt de zelfstandig zorgondernemer van Fidesta Noflik Wenje. Wij werkt al een paar maanden als verpleegkundige en teimleider in Noflik Wenje. "Het is geweldig dat de huidige bewoners op deze locatie kunnen blijven wonen en dat de bekende gezichten zorg blijven verlenen", zegt Johan Krul, bestuursvoorzitter bij Patyna.