Lionsclub deelt 800 stukjes oranjekoek uit aan personeel verzorgingstehuizen

De Lionsclub Harlingen en Franeker heeft dinsdagochtend in samenwerking met lokale bakkerijen 800 stukjes oranjekoek rondgebracht voor het personeel van verzorgingstehuizen in de regio Harlingen en Waadhoeke. De club wil hiermee de medewerkers in de zorg een hart onder de riem steken in 'deze moeilijke en vreemde periode'.
© Omrop Fryslân, Mats Gies
De Lionsclub is een club die zich inspant voor het maatschappelijke belang. De club organiseert onder meer evenementen om geld op te halen, maar doet ook projecten waarbij ze zelf de handen uit de mouwen steken. "We hebben ooit voor Staatsbosbeheer een heel veld ontdaan van een distel die heel vervelend was en zo hebben we nu in deze tijd gezegd we moeten nu ook wat bijdragen", zegt Paul Scheffer van de Lionsclub.
"Je hoort steeds vaker dat de druk enorm is in de zorg", zegt Scheffer. "Toen dachten we dan moeten we daar maar even een goed gebaar maken."

Contacten in de zorg

De stukjes oranjekoek worden uitgedeeld in Tzum, Tzummarum, Sint Annaparochie, Menaam, Franeker en Harlingen. "We hebben veel contacten met een aantal zorghuizen. We hebben tijdens de Tall Ship Races 600 mensen door de havens gevaren. Dan doen we wat voor de cliënten van de zorghuizen, maar op dit moment staat het zweer op het voorhoofd van de mensen die achter de problemen aanrennen", zegt Scheffer.
De club heeft gekozen om de stukjes oranjekoek te laten maken door lokale bakkerijen. "Elke plaats waar we straks langsgaan staat de lokale bakker op dit moment klaar met de slagroomspuit, hoop ik", zegt Scheffer.

Stukje van de prijs af

Bakkerij Elsinga in Harlingen is een van de bakkerijen die meedoet aan het project. Zij maken 185 stukjes oranjekoek. "Wij vonden het natuurlijk hartstikke leuk. Vandaar dat we wat van de prijs hebben af gedaan om ze toch wat tegemoet te komen. Wij hebben wat, de club heeft wat en de mensen die het heel hard verdienen die gunnen wij dat zeker", aldus Jolanda Bouwhuis van de bakkerij.
Utdielen gebak
Verslaggever Johanna Brinkman was bij Bakkerij Elsinga