Verrassing voor leraren in Bitgummole: "Mijn moeder is geen leerkracht, ik wil naar jullie toe"

Tekeningen, spandoeken, t-shirts en ballonnen: het hek voor de Brede School in Bitgummole hing maandagochtend vol met cadeautjes voor de meesters en juffen. Als bedankje voor alle docenten hadden de leerlingen thuis een cadeautje gemaakt en dat aan het hek gehangen. "We missen de juffen, die geven beter les dan de vaders en moeders", zeggen leerlingen Hidde en Hendrik.
Kadootsjes foar masters en juffen yn Bitgummole
Het initiatief is opgezet door de ouders Douwina Hamstra en Piety Baarda. "De juffen en meesters hadden op de ramen 'Lieve kinderen, wij missen jullie en blijf gezond' geschreven. Wij dachten daar moeten we eigenlijk een antwoord op geven. Toen zijn we een appgroep begonnen en dat is heel groot geworden", zegt Hamstra. "We missen ze ook best wel. Wij doen ons best, maar wij zijn geen leraren", zegt ze.
© Omrop Fryslân, Johanna Brinkman
Op een van de spandoeken staat bijvoorbeeld: "Mijn moeder is geen leerkracht, we willen weer naar jullie toe'. Naast de spandoeken hangen ook t-shirts met teksten. "Op een wit t-shirt leuke en vrolijke teksten valt het natuurlijk het beste op", zegt Baarda.
© Omrop Fryslân, Johanna Brinkman
Hidde en Hendrik willen zo snel mogelijk weer naar school, want thuis les krijgen bevalt nog niet heel goed. "Ik word er gek van. Je moet steeds bellen. Het is heel anders dan op school. Voordeel is wel dat je eerder klaar bent, maar ik ga liever naar school. Daar krijgen we betere uitleg", zegt een van de kinderen.

Emotioneel

Juf Annetta Tjalma is emotioneel door het gebaar vna de kinderen. "Dit is natuurlijk geweldig. Je komt op het plein en ziet al die kinderen die wat gemaakt hebben. Dat doet mij heel goed, want we missen de kinderen gewoon heel erg. Dan zie je de kinderen bij het hek staan. Dat is gewoon geweldig", zegt Tjalma.
Verslaggever Johanna Brinkman kijkt bij de school in Bitgummole