Wout Zijlstra gooit de handdoek in de ring

Wout Zijlstra, de sterkste man van Fryslân, sluit de deuren van zijn sportschool. Dat maakte hij bekend op zijn Facebookpagina. Vanwege het coronavirus had Zijlstra de deuren al dicht gedaan, maar nu heeft hij het besluit genomen om ook na 1 juni dicht te blijven.
Wout Zijlstra smyt de hândoek yn de ring
"Ik had nu de tijd om er over na te denken en wat op te ruimen. Ik was doordeweeks al dicht", zegt Zijlstra. "De jongens die met mij trainden waren al op zoek naar een andere plek."
Naast de sportschool gaf Zijlstra ook zogenoemde 'strongman trainingen' en trainingen voor Highland Games-onderdelen in een stuk weiland naast zijn huis. Ook hier houdt hij mee op. Het materiaal komt te koop, laat Zijlstra weten.

Zelf doortrainen

Zijlstra zal ook nog wat materiaal houden, want hij wil zelf nog wel in vorm blijven. Wat hij met het andere deel van de sportschool is nog niet helemaal zeker. "Een stuk van de sportschool komt bij de huiskamer. En ik moet nog even kijken of het andere deel een huisje of een bed en breakfast wordt. Dat wilde ik altijd al", zegt Zijlstra.
Zijlstra hoeft zich voorlopig dus nog niet te vervelen. "En ik ben ook nog keurmeester bij de NVWA", zegt Zijlstra. "Ik heb vanmorgen nog vis gekeurd. Ik heb het er nog druk mee. Iedereen wil nog wel een visje of kibbeling. Het lekkere eten moet gewoon doorgaan."
Wout Zijlstra
© Facebook Wout Zijlstra