FNP Achtkarspelen boycot raadsvergaderingen

De FNP-fractie in Achtkarspelen vindt het "onbegrijpelijk en niet bestaanbaar" dat de raadsvergaderingen in de gemeente nog steeds fysiek zullen plaatsvinden. "De overheid neemt noodzakelijke maatregelen, maar de gemeentelijke overheid in Achtkarspelen vindt blijkbaar dat al deze regels alleen voor een ander gelden en niet voor zichzelf", zegt raadslid Tjibbe Brinkman.
De raadszaal van Achtkarspelen © Omrop Fryslân, Joris Kalma
"Wij hebben genoeg mensen in de raad, of hun naasten, die dit virus beslist niet kunnen hebben", zegt Brinkman. Hij vindt het ook niet een goed signaal voor de mensen en bedrijven die door de maatregelen "van het één op het andere moment zijn platgelegd".
Volgens Brinkman zijn veel raadsleden het er niet mee eens dat de bijeenkomsten doorgaan. Overleg in het debat kan nu niet plaatsvinden, vanwege de richtlijn van anderhalve meter afstand. En één persoon per fractie is ook geen mogelijkheid: "Dat betekent geen tweede omgang waarbij iedereen zich kan uitspreken."
De FNP boycot daarom de raadsvergaderingen. "Wij zijn diep teleurgesteld in de machtspolitiek die hier wordt bedreven en wensen daar niet aan mee te werken."