Videodagboek: huisarts Bart Maats positief getest op corona

Huisarts Bart Maats uit Gorredijk heeft corona. Hij voelde zich dit weekend niet fit en liet zich testen op het coronavirus. Dat vertelt hij in zijn videodagboek dat hij voor Omrop Fryslân maakt. De test blijkt positief, maar Maats voelt zich verder goed.
De vlog van Bart Maats, voordat hij werd getest:
vlog Bart Maats
Maats heeft een praktijk in Gorredijk en gaat de komende tijd een videodagboek bijhouden voor het nieuwe project van Omrop Fryslân 'Berjochten út it hert'. Voor dat project filmt een netwerk van mensen uit de hele provincie videodagboeken van hun dagelijkse werkzaamheden, om zo van binnen uit de provincie te laten zien wat er allemaal speelt.

Acht patiënten gebeld

Dinsdagochtend kreeg Maats de positieve test terug. "Ik heb daarna gelijk al mijn patiënten en collega's gebeld die ik de afgelopen veertien dagen heb gezien. Dat waren een stuk of acht." Bij sommige van die patiënten heeft hij zelf beschermende kleding aan gehad. Met al die mensen gaat het goed, zegt Maats.
Met hem zelf gaat het ook goed. Hij voelt zich niet ziek en vindt het ook niet spannend dat hij corona heeft. "Ik voel me goed en heb geen klachten. Normaal gezien was ik nu aan het werk gegaan. Nu ben ik voorzichtig en laat je je testen."
De reactie van Maats op de positieve test:
Reaksje op corona bart maats

Na 24 uren weer aan het werk?

Volgens de regels die Maats heeft meegekregen mag hij weer werken als hij 24 uren zonder klacht is geweest. Maats zegt dat er andere regels gelden voor zorgpersoneel met corona, zodat zij zoveel mogelijk aan het werk kunnen worden gehouden. Maar daar voelt hij zich niet goed bij. "Ik denk dat ik deze regel wel ruimer interpreteer, dus ik meld mij nu af voor deze week. Volgende week neem ik denk ik weer contact op met de GGD voor eventueel een tweede test om te kijken of ik het nog heb."
Maats' vrouw is huisarts in Beetsterzwaag en is ook getest. Zij moet nu eerst afwachten op de uitkomst.
Presentator Harm Weistra praat met huisarts Bart Maats
Bart Maats en de andere vloggers volgen? Kijk dan op onze dossierpagina.