Kaartverkoop Veenhoop Festival voorlopig uitgesteld

De kaartverkoop voor de 69ste editie van het Veenhoop Festival is uitgesteld. Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is het niet zeker of het festival dit jaar nog wel kan doorgaan. Jan Feitsma, voorzitter van het festival, houdt een slag om de arm: "Mijn gevoel zegt: dit gaat door, maar ik heb ook een ander gevoel dat zegt dat alle evenementen dit jaar afgelast worden."
© Veenhoop Festival
It âldste festival fan Nederlân sil, as de omstannichheden it talitte, plak fine fan 17 oant 20 july op De Feanhoop. Gewoanwei soe rûn dizze tiid de line-up fan it festival bekend makke wurde, mar ek dat is útsteld. In nije datum wurdt letter bekend makke. Feitsma jout oan dat der foar in definityf beslút oer de edysje fan dit jier de parsekonferinsje fan it kabinet fan dizze jûn ôfwachtsje wol: "We hoopje dat we dan witte wêr 't we oan ta binne."
Het oudste festival van Nederland zal, als de omstandigheden het toelaten, plaatsvinden van 17 tot 12 juli op De Veenhoop. Normaal zou rond deze tijd de line-up van het festival bekend gemaakt worden, maar dat is ook uitgesteld. Een nieuwe datum wordt later bekend gemaakt. Feitsma geeft aan dat hij voor een definitief besluit over de editie van dit jaar de persconferentie van het kabinet van dinsdagavond wil afwachten: "We hopen dat we dan weten waar we aan toe zijn."
Jan Feitsma, voorzitter van het Veenhoop Festival
De organisatie heeft ervoor gekozen om de kaartverkoop uit te stellen, omdat mensen dan geen geld hoeven uit te geven terwijl nog onzeker is of het festival doorgaat. Feitsma is niet bang dat artiesten die geboekt zijn weglopen: "Veenhoop heeft een goede naam, daar zijn we niet bang voor. De contracten zijn bovendien al getekend."
Mocht het festival niet doorgaan, dan zou dat volgens Feitsma de tweede keer in de lange geschiedenis van het Veenhoop Festival zijn. Al weet hij niet meer wat de laatste oorzaak is geweest.