Niet naar de sportschool? Dan de spinfiets thuis

Niet naar de sportschool, maar thuis op de spinningfiets of in de huiskamer zweten bij een les bodypump. De sportscholen zijn dicht maar de behoefte om te sporten blijft. Bewegingscentrum Leeuwarden leent daarom sportattributen uit zoals spinningfietsen en bodypump-stangen, nu de leden niet meer mogen komen.
Beweechsintrum Ljouwert
Maar dat is niet het enige. Ze maken er ook online lessen bij. Er wordt contact opgenomen met de leden om een programma te maken dat op maat is. "Hier beweegt het altijd is dat is nu anders. Maar goed, het is niet anders, wij moeten het hiermee doen en dan moeten we andere manieren bedenken om de mensen in beweging te brengen," zegt directeur Joan Boelens.
Het Bewegingscentrum Leeuwarden ziet het als een verplichting om wat te bedenken voor de leden. Daarom bieden ze ook hun eigen materiaal aan. "Wij dachten, het spul staat hier tocht en wij willen onze sporters en de medewerkers van NHL Steden ook graag in beweging houden. Mensen reageerden erg enthousiast."

Work-outs

Het gebouw van het Bewegingscentrum is natuurlijk dicht. Tocht wordt er door de instructeurs nog aan sport gedaan. "We nemen hier lessen op. Die sturen wij naar de mensen thuis."
Ze willen mensen stimuleren om wel iedere dag te bewegen. "Je moet wat doen. Niets doen is echt geen optie. We moeten niet bij de pakken neerzitten, die optie is er niet," zegt Boelens.
Toch zijn er ook zorgen over het feit dat mensen hun abonnement op gaan zeggen. "Ja, dat is zo. Maar wij zien wel hoe het komt. Bedrijven willen ons helpen en wij zien ook dat veel leden heel loyaal naar ons zijn. Wij zullen het positief insteken en dan zien we wel hoe het komt."
Nathalie Hettinga is bezig met een work-out van Bewegingscentrum Leeuwarden © Omrop Fryslân, Timo Jepkema

"Ik blijf lid, helemaal in deze tijd"

Nathalie Hettinga is een van de leden die work-outs bekijkt van het Bewegingscentrum via haar laptop. "Ik heb wel meer motivatie om te sporten als ik naar de sportschool zelf ga," geeft ze toe. "Maar ik vind het heel mooi dat ze het aanbieden. Ik kijk bijna iedere dag een uurtje naar één van de work-outs." Zij zal haar abonnement ook nog niet opzeggen omdat ze niet kan sporten in het centrum zelf. "Ik kan niet in de portemonnee van iemand anders kijken, maar ik zeg mijn abonnement niet op. Ik blijf ze steunen, helemaal in deze tijd," zegt Nathalie.
Spinningsfietsen bij Bewegingscentrum Leeuwarden © Omrop Fryslân, Timo Jepkema