Bestuur Le Roy-tuin: "Stop met stelen van onze spullen"

Het bestuur van de Le Roy-tuin in Heerenveen roept mensen op om te stoppen met het stelen van spullen uit de tuin. Op hun Facebookpagina hebben ze een foto geplaatst van een man die stenen uit de tuin haalt en in de kofferbak van zijn auto legt. Een geval van stropen, zeggen de mensen van de Le Roy-tuin. "Een paar tegeltjes zullen ze toch niet missen? Maar dat doen we wel. We hebben ze niet voor niets daar naar toe gebracht."
© Facebook: Ecokathedraal / Le Roy tuin Heerenveen-Midden
Op de Facebookpagina legt het bestuur uit wat wettelijk gezien onder stroperij valt. "Maar in gewoon Nederlands: laten liggen die stenen. Dat kan je een paar honderd euro kosten. Wel een beetje duur voor een paar tegeltjes."
Een paar weken geleden kwam de Le Roy-tuin ook al in het nieuws, nadat de gemeente iets te enthousiast had gesnoeid. Stichting TIJD, verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin, dreigde er toen helemaal mee te stoppen. Na overleg met en excuses van de gemeente hebben ze het onderhoud toch weer opgepakt.
De tuin in het centrum van Heerenveen is in 1966 aangelegd door de in 2012 overleden kunstenaar Louis Le Roy. Het is een organische tuin. De tuin is een publiekstrekker voor Heerenveen. Naast de tuin in Heerenveen is Le Roy ook bekend van zijn Ecokathedraal in Mildam.