liveblog | 30 maart 2020

Coronanieuws maandag 30 maart: 31 patiënten op Friese intensive cares

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Fryslân op maandag.
Bijgewerkt: 31 maart 2020, 14:58
maandag 30 maart 2020
22:54

Einde van dit liveblog

Tot zover dit liveblog van maandag 30 maart over de coronacrisis. Wij zetten nogmaals een paar belangrijke punten uit dit liveblog op een rijtje:
22:52

Epke Zonderland start met een vlog over vitaal blijven

22:16

Visserij staat stil

Kleine ondernemers hebben veel te maken met de coronacrisis. Ook in sectoren waar je het niet direct verwacht, zoals de palingvisserij. Een kilootje paling kan nog wel op bestelling, maar omdat alle restaurants dicht zijn, hoeven de meeste kleine visbedrijfjes het water niet meer op. In Fryslân zijn er officieel nog zo'n twaalf palingvissers, vaak eenmanszaken. Die zijn voor een groot deel afhankelijk van de horeca. Supermarkten en viswinkels krijgen hun paling vaak van de grotere producenten.
Lees hier het persoonlijke verhaal van palingvisser Ale de Jager uit Reduzum.
22:15

Commissaris van de Koning Arno Brok was maandag op bezoek bij de meldkamer

20:25

Burgemeester Sybrand Buma heeft een boodschap voor Leeuwarden:

20:15

Militaire doktoren en verpleegkundigen naar ziekenhuizen

De rijksoverheid laat weten dat zo'n 90 militair verpleegkundigen en 20 militaire dokters aan het werk gaan in ziekenhuizen en zorginstellingen in het land. Zij steunen het zorgpersoneel vanwege het coronavirus en worden in Ede ingewerkt. Het is nog niet bekend of er ook mensen van defensie in Fryslân aan het werk gaan.
20:14

Nieuwe datum Olypmische Spelen bekend

Er is een nieuwe datum gekozen voor de Olympische Spelen van Tokio: 23 juli tot en met 8 augustus 2021. Dat is nagenoeg een jaar later dan de oorspronkelijke planning. Dit jaar kan het vanwege het coronavirus niet doorgaan. Sporters en coaches kunnen nu bezig met het plannen van hun voorbereidingen voor de nieuwe Spelen.
Bekijk hier een video met de reacties van de Friese topsporters over het uitstellen van de Olympische Spelen.
zondag 29 maart 2020