Eurohotel bouwt hotelkamers om tot minirestaurant

Horecagelegenheden mogen in deze tijd niet openen, maar in het Leeuwarder Eurohtel staan toch een paar restauranttafeltjes. Ze hebben een paar hotelkamers omgebouwd:"Het bed eruit en een opgedekt tafeltje erin." Daarnaast nog een telefoon, waarmee de gasten de bestelling kunnen doorgeven.
© Eurohotel Leeuwarden
Het was een compagnon van eigenaar Jochem van der Schoot die met het idee kwam. "Het hotel mag open blijven en met roomservice mogen we de gasten nog bedienen. Dus als we een kamer een avond gebruiken als restaurant en daarna alles opruimen, dan voldoen we aan de eisen. Zaterdagavond hebben we het gelanceerd en de komende weken zitten de kamers al vol."
Van der Schoot merkt dat er behoefte is aan dit idee. "Mensen zijn het thuis zitten wel een beetje zat." Wie een tafeltje boekt, komt op de hoogste etage te zitten. "Daar is het uitzicht het mooist. En je moet toch bezig blijven om je broek op te kunnen houden. Dit was een van de ideeën." Gasten geven een bestelling door aan de telefoon, de mensen van het hotel zetten het eten voor de deur en de gasten halen het naar binnen."
© Eurohotel Leeuwarden
Yn totaal giet it om fiif keamers dy't omboud binne ta miny-restaurant. "De andere kamers zijn nog regulier, maar daar wordt niet veel gebruik meer van gemaakt", seit Van der Schoot.
Jochem van der Schoot