Buurt verrast 100-jarige mevrouw Falkena-Albada op verjaardag

De vrijdag 100 jaar geworden Grietsje Falkena-Albada is verrast door haar buren, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Door het coronavirus zou haar bijzondere verjaardag niet gevierd worden. Mensen kunnen namelijk niet in de buurt komen. En dus werd er een oplossing bedacht.
Buert ferrast op har jierdei 100 jierrige Frou Falkena-Albada
Op een stoel voor haar huis werd ze verrast door tientallen mensen die voor haar zongen. In de hele straat de Seine gingen de vlaggen uit. Haar familie zong een zelfgeschreven feestlied voor haar in de tuin, op de stoep en in de straat van haar huis. Op de wijze van 'O happy day', daar hebben ze 'Oh grutte dei' van gemaakt.

Brief van de koning

Mevrouw Falkena-Albada werd ook nog verrast door een bijzondere brief: koning Willem-Alexander heeft haar gefeliciteerd met haar honderdste verjaardag. Mevrouw Falkena woont in bij haar dochter Boukje en diens man. Zij hebben negen jaar geleden de hobbyruimte omgebouwd met een slaapkamer, douche en keukentje. Zo kan ze eten en koffiedrinken bij haar dochter, en die doet ook de was. Dochter Boukje is thuis in de zorgt: ze is kraamverzorgster geweest en heeft haar baan opgezegd om op haar moeder te passen.
De jubilaris is nog heel gezond en helder van geest. Ze is enorm dankbaar dat ze dit mee mocht maken. Ze volgt het nieuws goed en leest iedere dat de krant. Ze is ook heel dankbaar dat ze in deze periode bij haar dochter woont en dus niet alleen is, zoals veel van haar leeftijdgenoten.

Filmpjes van alle kinderen

Er stond vrijdag nog meer op het programma: een delegatie van haar kerk is langs geweest om te zingen in de tuin van de jubilaris. Verder heeft ze een video gekregen met filmpjes van alle kinderen, ook die uit Canada. Die zouden naar Fryslân komen, maar dat kon ook niet doorgaan door de coronacrisis.