Jeffrey Scharbaai (44) komend seizoen trainer van VC Sneek

Jeffrey Scharbaai wordt de nieuwe trainer van het vrouwenteam van VC Sneek. De 44-jarige Scharbaai was de afgelopen drie jaar assistent bij Team Eurosped uit Vroomshoop. Scharbaai wordt de opvolger van Henriette ter Steege, die het werk in november overnam van Paul Oosterhof.
VC Sneek het afgelopen seizoen, toen nog onder leiding van Henriette ter Steege © www.orange-pictures.nl
Scharbaai, afkomstig uit Delden, had al langer de ambitie om hoofdcoach te worden van een ploeg in de eredivisie, schrijft VC Sneek op de clubwebsite. Ter Steege blijft bij de club als assistent, en ook Jurjen de Jong blijft onderdeel van de technische staf.
Scharbaai en Ter Steege kennen elkaar al sinds de jaren 90, toen ze bij Arke Pollux zaten. Daar begon Scharbaai ook aan zijn trainerscarrière. Daarna ging hij aan de slag bij Krekkers, Apollo 8 en Rivo Rijssen. Drie jaar geleden kwam hij terug bij Team Eurosped, de nieuwe naam van Arke Pollux.

Stap omhoog

VC Sneek hoopt dat ze met Scharbaai als trainer een stap omhoog kunnen zetten. Voordat de volleybalcompetitie stil kwam te liggen door het coronavirus, had VC Sneek de vierde plaats in de kampioensgroep. De volleybalbond heeft intussen al besloten dat het seizoen niet wordt afgemaakt.