Circus Renz zit vast in Drachten: "We hebben nu hulp nodig"

De familie van Cirus Renz staat vast bij het Fries congrescentrum in Drachten en kan geen kant op. Ze doen een noodkreet, want er is gevaar dat de dieren straks geen voer meer hebben.
© Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
De familie Renz heeft er, net als andere jaren, overwinterd op het terrein achter het congrescentrum. Maar nu het seizoen eigenlijk weer moet beginnen staat het circus wegens de coronacrisis stil.
Het geld en het voer voor de paarden, pony's, kamelen en honden raken snel op. "Het publiek kan niet meer komen en zonder publiek kunnen wij niet meer bestaan", vertelt Varina Renz.
Omdat de meeste shows die het circus opvoert in Nederland gepland stonden, is de groep deze winter helemaal niet teruggegaan naar hun woonplaats Berlijn. Nu is er eigenlijk geen geld meer voor brandstof om alle vrachtwagens terug te krijgen naar de Duitse hoofdstad.
Sirkus Renz sit fêst yn Drachten
Er staan nu nog een paar strobalen, maar volgens Varina zijn die binnen een paar dagen op. Wat ze dan moeten, weet ze nog niet. "We hebben nu snel hulp nodig. Als mensen iets over hebben, zouden we dat heel graag willen hebben."
Luister naar een reportage over Circus Renz
© Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
Mensen die help willen bieden kunnen mailen naar info@friescongrescentrum.nl.