Middelbare scholen zijn blij met duidelijkheid over examens

De Friese middelbare scholen reageren positief op het besluit van minister Arie Slob van onderwijs om de centrale examens dit jaar niet door te laten gaan. Onder adere scholengemeenschap Piter Jelles en Simon Vestdijk maar ook de christelijke scholengemeenschap Ulbe van Houten begrijpen de keuze.
Middelbere skoallen bliid mei dúdlikheid oer eksamens
Wiebe Wieling, voorzitter van scholengemeenschap Piter Jelles en Simon Vestdijk vindt het een logische beslissing. "Het kon eigenlijk niet anders en ik ben er blij mee." Directeur Eelco Bruinsma van christelijke scholengemeenschap Ulbe van Houten in Sint Anne is het daar volledig mee eens. Volgens hem geeft het duidelijkheid en weten de scholen nu waar ze aan toe zijn. "Bovendien geef het ons tijd om de schoolexamens goed af te maken."
© Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Vlag uit in Stiens

Minister Slob maakte dinsdagochtend bekend dat er dit jaar geen centrale examens worden gehouden op de middelbare scholen. De leerlingen krijgen een volwaardig diploma op basis fan de resultaten die ze hebben behaald op de schoolexamens. Voor leerlingen die op dit moment onvoldoende staan wordt gekeken naar mogelijkheden voor herkansingen.
OSG Piter Jelles, Simon Vestdijk en Ulbe van Houten zitten op dit moment volop in het afronden van de schoolexamens. Die worden zoveel mogelijk online afgelegd. Wanneer het niet anders kan dan wordt er op school wat georganiseerd. Leerlingen die tot nu toe goede cijfers hebben weten vanaf vandaag dat ze zo goed als zeker geslaagd zijn. Ewoud Struiksma uit Stiens vierde dat alvast met een vlag en in tas aan de de muur van het huis van zijn ouders.
© Omrop Fryslân, Gerrit de Boer