Oerrock 2020 verplaatst naar volgend jaar

Oerrock gaat dit jaar niet door in verband met het coronavirus en de maatregelen daartegen van de overheid. Achter de schermen is de organisatie al druk bezig om kaarten voor de editie van 2020 om te zetten naar kaarten voor komend jaar. Het festival zal dan worden gehouden van 13 tot en met 15 mei.
Oerrock © Omrop Fryslân, Sian Wierda
"Vanwege de maandag door de overheid aangekondigde nieuwe landelijke maatregelen in verband met het coronavirus, waaronder het verbod op evenementen tot 1 juni 2020, gaat Oerrock dit jaar niet door", laat de organisatie van het muziekfestival weten op Facebook.
Oerrock zou dit jaar plaatsvinden van 21 tot en met 23 mei. Nu alle evenementen tot 1 juni geen doorgang mogen vinden, betekent het dat de 21e editie van het muziekfestival in Ureterp verplaatst is naar volgend jaar. Op het programma stonden onder meer optredens van Kensington, Kraantje Pappie, Miss Montreal en Rowwen Hèze. Ook de Australyske band Wolfmother zou optreden.
,,De gezondheid en veiligheid van publiek, vrijwilligers, sponsoren, bands, crewleden, leveranciers en alle andere betrokkenen gaat boven alles", stelt de organisatie ,,Dat heeft altijd onze hoogste prioriteit. Wij vragen dan ook om begrip voor deze uitzonderlijke situatie."
Mensen die al een kaartje hebben gekocht zullen volgens de organisatie binnenkort meer informatie ontvangen. Dat zal gebeuren via de website, socialmediakanalen en per mail.