Burgumer elektronicabedrijf bouwt mee aan beademingsapparatuur

Het elektronicabedrijf Interay Solutions in Bergum helpt mee om nieuwe noodbeademingsapparatuur te maken. Werkbouwkundigen van de TU Delft zijn bezig onder de naam 'Operation Air' om snel te komen met meer beademingsapparatuur. Dat is nodig omdat er grote behoefte is aan die machines wanneer coronapatiënten op de Intensive Care komen te liggen.
Intensive Care yn Itaalje © ANP
Directeur Wessel Koning van het bedrijf uit Burgum hoorde van het project en dacht: hier moeten wij aan meewerken. "We zijn aangehaakt bij het team uit Delft om de elektronica te produceren. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van elektronische producten, daarvoor hebben we ook een eigen productiestraat."
Het bedrijf gaat voornamelijk meehelpen bij het in elkaar zetten van de verschillende onderdelen van de beademingsmachines.
Directeur Wessel Koning
Het bedrijf heeft al een ontwerp gemaakt. Een prototype van de beademingsapparatuur wordt nog deze week getest. De planning is dat volgende week al wordt begonnen met de productie. Het gaat om 'gestripte' beademingsapparatuur. "Het is een speciaal apparaat dat geschikt is gemaakt voor coronapatiënten, het heeft niet alles wat een universeel beademingsapparaat heeft, maar het is wel heel goed te gebruiken," zegt Koning.