liveblog | 24 maart 2020

Coronanieuws dinsdag 24 maart: Centrale eindexamens geannuleerd, Olympische Spelen uitgesteld

De centrale examens op middelbare scholen gaan niet door. Het totaal aantal mensen met het coronavirus in Fryslân staat op 42.
Bijgewerkt: 8 april 2020, 11:01
dinsdag 24 maart 2020
23:00

Eind van dit liveblog

Tot zover het liveblog van dinsdag 24 maart over de coronacrisis. Wij zetten nog één keer de belangrijkste punten uit dit liveblog op een rijtje:
Woensdag is er weer een nieuwe liveblog. Ook op radio en televisie kunt u bij ons terecht voor al het laatste nieuws.
22:39

Kampeerterrein Stortemelk open later

Camping Stortmelk op Vlieland gaat dit jaar later open in verband met het coronavirus. Het grootste kampeerterrein van de Waddeneilanden opent maandag 1 juni in plaats van woensdag 1 april.
21:58

Epke geeft Spelen 2021 nog een kans

Turner Epke Zonderland heeft de Olympische Spelen nog lang niet uit zijn hoofd gezet. Ook niet nu het evenement naar 2021 is verplaatst. Eerder liet de turner nog weten dat hij over zijn sporttoekomst ging nadenken. "Ik heb wel de intentie om door te gaan", zei Zonderland tegen de NOS.
21:00

Fries Straatfestival gaat ook niet door

© Facebook Fries Straatfestival
20:05

Terschellinger ondernemers hebben speciale boodschap

19:54

Deze Jumbo in Drachten heeft een volledig handwasstation voor de deur

19:49

"Ook een beetje balen, dit is waar je 4 jaar lang elke dag voor traint"

19:45

Piet Fortuin (CNV): "Vakkenvullen is een vitaal beroep, maar het moet wel veilig"

"De hele detailhandel draait op 15-, 16- en 17-jarigen, die maar een beetje verdienen. Het minste wat je kunt doen, is hen een veilige werkplek bieden." Dat zegt Piet Fortuin van vakbond CNV. Zijn vakbond eiste maandag maatregelen om vakkenvullers te beschermen tegen mogelijke coronabesmetting op het werk.
18:49

Grote zorgen over toekomst Oerol

Het locatietheaterfestival Oerol op Terschelling gaat niet door in haar huidige vorm. De organisatie sluit echter niet uit dat ze iets kleins organiseren. Of dat met publiek is of online is nog niet besloten. Het festival zou van 12 tot 21 juni worden gehouden. "Hoewel het geen verrassing was, kwam het wel heel hard aan", zegt festivaldirecteur Siart Smit.
Bonte Hond spilet IK op Oerol © Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
18:27

Gemeente Leeuwarden komt ondernemers en zzp'ers tegemoet

De gemeente Leeuwarden komt met steun in de vorm van extra maatregelen voor plaatselijke ondernemers en zzp'ers die hard worden getroffen door de coronacrisis. De maatregelen gaan meteen in en komen bovenop het landelijke pakket aan noodmaatregelen.
17:52

Epke Zonderland denkt na over zijn sporttoekomst

Turner Epke Zonderland wil even goed nadenken over het verlengen van zijn sportcarrière, nu de Olympische Spelen een jaar worden uitgesteld. Zonderland zou waarschijnlijk zijn gestopt met zijn turncarrière nadat hij in was gekomen op de Spelen. Nu zou dat een jaar opschuiven. Nu er een heel seizoen bijkomt, heeft Zonderland tijd nodig om een besluit te nemen over wat hij wil. Hij baalt van het besluit van het IOC, maar begrijpt het heel goed. De volksgezondheid staat voorop, vindt hij ook.
17:50

Staatsbosbeheer schrapt alle excursies

Staatsbosbeheer heeft alle excursies tot 1 juni geannuleerd, vanwege het coronavirus. Eerer waren de excursies tot begin april geschrapt. Iedereen die een excursie heeft geboekt, krijgt zijn geld terug. De buitencentra en informatiecentra van Staatsbosbeheer zijn dicht tot en met 6 april.
De natuur is wel vrij toegankelijk voor bezoekers. Maar boswachters kunnen mensen wel oproepen bepaalde plekken te mijden omdat het te druk is. En mensen wordt gevraagd om zoveel mogelijk alleen de natuur in te gaan. Eerder dinsdag besloot Staatsbosbeheer vier weidevogelgebieden in Súdwest-Fryslân te sluiten.
17:37

Beveiligers zitten thuis, maar bij zorgcentra wordt het drukker voor ze

Beveiligingsbedrijven lopen inkomsten mis, nu evenementen vanwege het coronavirus geschrapt worden. Maar de laatste weken komen er ook nieuwe opdrachten bij. Zo wordt het Leeuwarder beveiligingsbedrijf Miedema Security vaker ingehuurd door bejaardentehuizen, zorgcentra en grote winkelconcerns.
17:34

Middelbare scholen zijn blij met duidelijkheid over examens

De Friese middelbare scholen reageren positief op het besluit van minister Arie Slob van onderwijs om de centrale examens dit jaar niet door te laten gaan. Onder adere scholengemeenschap Piter Jelles en Simon Vestdijk maar ook de christelijke scholengemeenschap Ulbe van Houten begrijpen de keuze.
17:17

Schrijver Willem Schoorstra komt zijn boek zelf langsbrengen

© Facebookside Sirkwy
17:13

Welke maatregelen nemen supermarkten?

Onno maatregels supermerken
17:04

Twee weken cel: man dreigt politiemensen met het coronavirus te besmetten

Een man uit Leeuwarden die dreigde politiemensen met het coronavirus te besmetten, is twee weken vastgezet. De man had een portier van een nachtopvang in Leeuwarden met de dood bedreigd, gebeten en bespuugd. Toen hij op het politiebureau was, bevuilde hij de vloer met zijn eigen snot en dreigde hij politie-agenten te besmetten. Een van hen beet hij in zijn hand. De man is dinsdagochtend voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft bepaald dat de man twee weken moet zitten.
16:59

Turnster Sanne Wevers: "uitstellen Olympische Spelen goed besluit"

Het is een moedig besluit om de Olympische Spelen een jaar uit te stellen. Dat zegt turnster Sanne Wevers uit Heerenveen. Het was de enige goede beslissing, zegt ze. Ze wil nu zelf het liefst zo snel mogelijk schakelen en zien hoe ze er voor zichzelf voordeel uit kan halen. Sanne Wevers won vier jaar geleden Olympisch goud op het onderdeel balk. Om te trainen heeft ze een balk in haar appartement laten komen.
16:49

Nieuw platform 'Leeuewarden Helpt'

De gemeente Leeuwarden komt met het platform 'Leeuwarden Helpt', voor hulpverlening in de coronacrisis. Het platform is bedoeld om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Dan gaat het om boodschappen doen, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan of eten rondbrengen. De vragen worden gebundeld, zodat vrijwilligers makkelijk kunnen zien wat ze kunnen doen.
Daarnaast wordt op de website ook doorverwezen naar bestaande lokale initiatieven, zoals Samen Leeuwarden of landelijke instanties, zoals de Kindertelefoon en het Rode Kruis. Het platform is opgezet in samenwerking met communicatiebureau Blauwe Zone.
16:03

KNVB praat clubs bij over gevolgen coronavirus

Als het betaalde voetbal voor 1 juni alweer losgaat, dan is dat zonder publiek. Dat heeft de KNVB besloten op grond van de nieuwste maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus. De KNVB heeft de clubs in het betaalde voetbal dinsdag via een videoverbinding bijgepraat over de gevolgen daarvan. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft bevestigd dat de wedstrijden en de trainingen in de sport buiten het besluit vallen om samenkomsten tot 1 juni te verbieden. Voor sport gelden de eerdere maatregelen in verband met het coronavirus. Voor 6 april wordt bekeken wanneer er weer wedstrijden kunnen worden gespeeld.
15:51

Afgelopen 24 uur 22 coronapatiënten opgenomen

In de Friese ziekenhuizen zijn de afgelopen 24 uur in totaal 22 mensen met het coronavirus opgenomen. Van hen liggen er drie op de Intensive Care, in het Antonius-ziekenhuis in sneek. De ziekenhuizen hebben ook twaalf mensen opgneomen met verschijnselen van het virus, maar bij wie het nog niet officieel is vastgesteld. De ziekenhuizen hebben ook nog zeven patiënten uit Brabant opgenomen, dan gaat het om mensen die op de klinische afdeling komen te liggen. Voor hen was er in Brabant op dit moment geen ruimte.
15:50

Staatsbosbeheer sluit weidevogelgebieden af in zuidoosten van provincie

Staatsbosbeheer sluit vier weidevogelgebieden af in het zuidoosten van de provincie. Teveel mensen negeren de borden waarop duidelijk staat aangegeven dat de toegang vanaf 1 maart verboden is.
15:40

Van toprestaurant naar bezorgservice

Het was anderhalve week gelden nog een grapje in de keuken: Wanneer wij moeten sluiten, dan kunnen wij warme maaltijden bezorgen. Dat grapje is realiteit geworden voor het team van topkok Jan Smink van het restaurant met dezelfde naam in Wolvega. Sinds dit weekeinde brengen de mensen die normaal gesproken in de bediening werken de maaltijden rond.
15:22

Burgumer bedrijf bouwt mee aan beademingsapparatuur

Het elektronicabedrijf Interay Solutions in Bergum helpt mee om nieuwe noodbeademingsapparatuur te maken. Werkbouwkundigen van de TU Delft zijn bezig onder de naam 'Operation Air' om snel te komen met meer beademingsapparatuur. Dat is nodig omdat er grote behoefte is aan die machines wanneer coronapatiënten op de Intensive Care komen te liggen.
15:17

Beveiliger voor de ingang van de Jumbo

Bij de Jumbo aan het Cambuurplein in Leeuwarden wordt streng gecontroleerd op hoeveel mensen er binnenkomen. Voor de ingang van de winkel staat een beveiliger. De supermerk doet dat naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet dat er nog minder mensen mogen samenkomen.
© Anton Kappers
15:06

MCL in overleg met Fletcher en Van der Valk

Op dit moment is er overleg tussen ziekenhuis MCL en de Van der Valk- en Fletcher-hotels in Fryslân over het opvangen van patiënten uit andere provincies die nog niet terug kunnen naar hun eigen provincie. Die zouden dan tijdelijk terecht kunnen in he thotel.
14:35

Oerrock gaat dit jaar niet door

Muziekfestival Oerrock gaat dit jaar niet door in verband met het coronavirus. De organisatie heeft dat dinsdag bekendgemaakt. De kaarten voor de editie van 2020 blijven geldig voor volgend jaar. Het muziekfestival in Ureterp is dan op 13, 14 en 15 mei.
14:14

63 nieuwe doden in Nederland, totaal 276

Het coronavirus heeft inmiddels 276 levens geëist in Nederland. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de afgelopen 24 uren 63 nieuwe doden geteld. Dat is veel meer dan maandag, toen 34 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
14:04

IOC: Olympische Spelen dit jaar definitief niet door

De Olympische Spelen gaan dit jaar definitief niet door. Dat heeft het IOC met een statement op hun website bekendgemaakt. De Spelen worden uitgesteld tot uiterlijk de zomer van 2021. Voor diverse Friese sporters gaat hun olympische droom dit jaar niet door.
© ANP
13:38

'Olympische Spelen met een jaar uitgesteld'

De Olympische Spelen in Tokio worden met een jaar uitgesteld. Dat zijn de Japanse premier Shinzo Abe en voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) overeengekomen. Het bestuur van het comité neemt waarschijnlijk later dinsdag een beslissing.
13:28

Deze leerling heeft zijn schooltas al aan de vlag gehangen

© Omrop Fryslân, Gerrit de Boer
13:05

Jachthavens Waddeneilanden dicht

De jachthavens op de Waddeneilanden gaan per direct dicht vanwege het coronavirus. Dat is dinsdagochtend afgesproken tijdens een overleg van de Stichting Jachthavens Waddeneilanden. Het besluit geldt tot en met 1 juni.
Jook Nauta van Stichting Jachthavens Waddeneilanden
© Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek
13:00

"Coronavirus kan tot zeventien dagen buiten het lichaam overleven"

Het coronavirus kan tot zeventien dagen buiten het lichaam overleven. Dat zeggen wetenschappers van het CDC, het Amerikaanse RIVM, na onderzoek op het cruiseschip Diamond Princess. Onderzoekers hebben daar monsters genomen aan boord van dat schip, zo meldt de NOS.
12:52

Duidelijkheid voor examenleerlingen: "Gek idee"

De beslissing dat de centrale eindexamens dit jaar niet doorgaan, is voor vele leerlingen een vreemd idee. "Hier heb je de hele tijd naar toegewerkt", zegt zesdejaars vwo-leerlinge Gaiske Meinsma. De leerlingen krijgen een volwaardig diploma, dat evenveel waard is als diploma's in andere jaren, zo zegt christelijke scholenkoepel Fricolore.
© Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
12:39

Aantal klanten in supermarkten beperkt

Nederlandse supermarkten en drogisterijen moeten direct het aantal klanten in de winkel beperken. Winkels mogen vanaf nu maximaal een klant op tien vierkante meter hebben, zodat mensen in ieder geval anderhalve meter afstand kunnen houden. Een winkelwagen wordt verplicht. De beslissing moet medewerkers en klanten bescherming geven tegen verdere verspreiding van het coronavirus.
12:22

Bekijk hier een gedeelte van de persconferentie van minister Slob

Kwoot Slob
12:15

TWEE NIEUWE CORONABESMETTINGEN

Er zijn dinsdag door de GGD weer twee mensen in Frysl6an geregistreerd met het coronavirus. Dat heeft de GGD Fryslân zojuist bekendgemaakt. Het totale aantal geregistreerde mensen met corona in Fryslân staat daarmee op 42. Dat zijn alleen mensen die door de GGD positief zijn getest.
GGD Fryslân © GGD Fryslân
12:11

Te veel druk op schoolexamens

De praktijkexamens voor vmbo-scholieren zouden volgende week al beginnen. Vanaf 7 mei zou het centraal schriftelijk examen plaatsvinden. Voor die tijd zouden alle schoolexamen klaar moeten zijn, maar dat kon niet langer, volgens minister Slob. Daarom is ook besloten om de examens nu niet te laten doorgaan.
12:09
11:50
11:45

Centrale eindexamens gaan niet door, diploma op basis van schoolexamens

De centrale eindexamens voor het middelbaar onderwijs op vmbo, havo en vwo gaan dit jaar niet door. Dat heeft onderwijsminister Arie Slob zojuist bekendgemaakt op een persconferentie. De leerlingen krijgen, als zij het examenjaar verder voldoende hebben volbracht, toch een diploma. Het eindcijfer wordt berekend op basis van het schoolexamen. Leerlingen krijgen tot begin juni de tijd om alle schoolexamens klaar te maken.
11:31

Supermarkten in overleg over 'deurbeleid'

De supermarkten zijn met elkaar in overleg voor een 'ondubbelzinnig deurbeleid' voor alle winkels. Daarmee moet worden voorkomen dat er te veel klanten tegelijk naar binnen kunnen. Het kabinet waarschuwde maandag dat in veel supermarkten werknemers door de drukte hun werk niet goed kunnen doen. Mogelijk worden BOA's ingezet, om orde te houden.
11:25

Persconferentie Slob om 11.30 uur

Onderwijsminister Arie Slob komt om 11.30 uur met een persconferentie over het besluit om de centrale examens dit jaar te schrappen vanwege het coronavirus.
11:15

Sociaal Domein Fryslân werkt aan opvang

Er komt passende opvang voor kwetsbare kinderen en kinderen uit kwetsbare gezinnen in de coronacrisis. Het kennis- en regiecentrum Sociaal Domein Fryslân werkt daar aan, in samenwerking met het onderwijs. Kwetsbare kinderen mogen momenteel worden opgevangen op school of opvang. Minister Slob van onderwijs heeft daar toestemming voor gegeven. In gezinnen met deze problematiek komt alle onzekerheid en stress van de coronacrisis extra hard aan. Mensen die zorgen hebben over de kinderen of die willen weten of ze voor opvang in aanmerking komen, kunnen contact opnemen met hun wijk- of gebiedsteam.
10:57

Geen extra agenten of handhavers

Er zullen de komende tijd geen extra agenten of handhavers de straat op gaan om de nieuwe coronamaatregelen te handhaven. Dat zegt burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden. Volgens hem zullen er niet meteen meer agenten of handhavers beschikbaar zijn.
© Omrop Fryslân
10:40

'Centrale eindexamens gaan niet door'

De centrale eindexamens voor middelbare scholieren gaan niet door. Dat zeggen bronnen tegen de NOS. Scholen moeten op basis van de de schoolexamens gaan beslissen of leerlingen geslaagd zijn of niet. De schoolexamens zijn de toetsen eerder al op school zijn afgenomen. Ze tellen voor de helft mee voor het centrale examen.
10:33

Hoe zit het met Sportclub Cambuur?

10:01

Coronavlaggen populair

De speciale coronavlaggen van de Dokkumer Vlaggen Centrale zijn populair. Momenteel zijn er al 10.000 vlaggen verkocht. En dat is meer dan toen de Vlaggen Centrale een speciale voetbalvlag maakte voor het EK en WK. De vlaggenmaker zegt de vraag maar net aan te kunnen. Het bedrijft doneert voor elke vlag een percentage van de opbrengst aan het Rode Kruis.
09:25

Bijna alle informatieborden naast de snelwegen staan in het teken van corona

© De Vries Media
08:55

Buma: "Daar waar het misgaat, moet je kunnen handhaven"

Burgemeesters hebben van het kabinet meer bevoegdheden gekregen om de coronamaatregelen te kunnen handhaven. Een aantal burgemeesters heeft maandagavond ook overlegd over de nieuwe maatregelen, onder wie burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden. "Dit was wat de burgemeesters ook hadden aangegeven bij de minister, namelijk de noodzaak om maatregelen preciezer te kunnen toepassen. In de meeste gevallen gaat het naleven van de coronamaatregelen goed. Maar daar waar het misgaat, moet je kunnen handhaven. En dat kan nu."
Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden
© Omrop Fryslân
08:33

Fietselfstedentocht later is geen optie

De Fietselfstedentocht gaat dit jaar niet door. Door de nieuwe maatregelen van het kabinet kan het evenement niet doorgaan op pinkstermaandag 1 juni. "En de Fietselfstedentocht later houden is geen optie. Het hoort op pinkstermaandag", zegt voorzitter Stephan Rekker.
Alle kaarten waren verkocht, maar de organisatie zou lastig worden volgens Rekker. "Je moet je afvragen of je wel genoeg vrijwilligers kan krijgen." Rekker heeft het zelf één keer eerder meegemaakt dat de tocht niet door kon gaan. "Dat was in 2001 met de MKZ."
Verslaggever Johanna Brinkman en voorzitter Stephan Rekker
08:15

Omroep Brabant-verslaggever: "Surrealistische situatie"

In Fryslân staat de teller met officieel vastgestelde coronabesmettingen op 40; in Brabant kunnen ze het bijna niet meer bijhouden. Verslaggever Raoul Cartens werkt bij Omroep Brabant en maakt de situatie daar van dichtbij mee.
"Surrealistisch is het, als je door Breda loopt. Dat is de stad waar ik woon. Het is nog overdreven om het een spookstad te noemen, maar bijna alles is dicht." In Brabant zijn momenteel 1.558 geregistreerde coronapatiënten. "Een dubieus gevoel van koploper zijn is dat", volgens Cartens.
Verslaggever Raoul Cartens van Omroep Brabant
07:58

Burgemeester Kramer: "Veel minder onder de mensen"

Voor burgemeester Johannes Kramer, die zijn eerste maanden als burgemeester van Noardeast-Fryslân nu heeft gehad, is het een vreemde tijd op het gemeentehuis. "We hebben helemaal geen externe bijeenkomsten meer en dergelijke", vertelde hij in Fryslân fan 'e moarn. "We overleggen op het gemeentehuis veel via Skype. Ik kom deze dagen veel minder onder de mensen."
Volgens Kramer zijn er in Noardeast-Fryslân eigenlijk geen problemen, wat de handhaving van de coronamaatregelen betreft. "Bij 99 procent van de mensen gaat het goed met de afspraken. In onze gemeente zijn dus eigenlijk geen problemen. Maar het is wel anders werken. Ik zou elke week bij een dorp op bezoek, om kennis te maken. En herdenkingen gaan niet door. Dat soort dingen mis ik nu. Het is een uitzonderlijke situatie."
Burgemeester Johannes Kramer
Johannes Kramer © Omrop Fryslân
07:40

Problemen voor kleine musea

Kleine musea dreigen in grote problemen te komen door het coronavirus. Ze hebben vaak te weinig geld in kas om de kosten te betalen, nu ze dicht zijn. Duurt dat te lang, dan vallen ze mogelijk om. Met die waarschuwing komt de Museumfederatie Fryslân. Maar niet alleen geld is het probleem, ook angst voor het virus bij vrijwilligers, vertelt Mirjam Pragt van de federatie.
07:35
07:22

Bouwsector hard geraakt

De strenge maatregelen om de gevolgen van het coronavirus te beperken, raken ook de bouwsector hard. Woningcorporaties hebben renovatieprojecten stilgelegd en bij de nieuwbouw gelden strenge regels, vertelt Johan Keuning van Friso Bouwgroep in Sneek.
Johan Keuning van Friso Bouwgroep
07:09

LTO Noord biedt boeren mentale steun aan

Boeren hebben het zwaar tijdens de coronacrisis. Het coronavirus heeft voor boeren niet alleen financiële gevolgen, maar ook mentale. Daarom heeft landbouworganisatie LTO Noord steun op touw gezet voor leden die door het virus in de problemen komen.
© LTO Noord
06:47

Slachtemarathon gaat niet door, kaarten voor 2021

Ook de Slachtemarathon wordt dit jaar geschrapt. De wandeltocht stond op de planning voor 13 juni. Maar met het oog op de nieuwe maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus kan de editie van 2020 niet doorgaan, zegt voorzitter Anne Jochum de Vries. Mensen die een kaart gekocht hebben kunnen die in 2021 gebruiken.
Anne Jochum de Vries van de Slachtemarathon
06:39

Verslaggever Gerrit de Boer over de persconferentie

Onze verslaggever Gerrit de Boer volgde maandag de persconferentie van het kabinet. "We weten nu dat het veel langer duurt", zo zegt hij over de verlenging van de maatregelen tot in ieder geval 1 juni. "Maar scholen kunnen er eigenlijk ook niet onderuit. Het onderwijs is niet expliciet genoemd, zij zitten uiteraard in over hoe het moet met de examens."
Verslaggever Gerrit de Boer
06:25
06:17

Evenementen afgezegd

De maatregelen van maandag betekenen dat diverse grote evenementen in Fryslân geen doorgang vinden. Anne Jochum de Vries van de Slachtemarathon en Stephan Rekker van de Fietselfstedentocht vertellen daar meer over in het radioprogramma Fryslân fan 'e moarn (6.00 - 9.00 uur).
In dat radioprogramma horen we ook wat de gevolgen zijn voor bouwbedrijf Friso in Sneek en wat voor steun LTO Noord biedt aan de mensen in de agrarische sector. Daarnaast praten we met Carla Engelsma over thuisonderwijs en met burgemeesters Buma (Leeuwarden) en Kramer (Noardeast-Fryslân) over hoe zij de coronacrisis aanpakken.
maandag 23 maart 2020
06:02

De dag van vandaag

Het ministerie van Onderwijs zegt dat dinsdag meer duidelijk wordt over het wel of niet doorgaan van schoolexamens. De onderwijsbonden en de VO-raad vinden dat de schoolexamens moeten worden stilgelegd en dat de centrale examens moeten worden afgelast. Volgens de organisaties is het door de nieuwe maatregelen onmogelijk om de examens op een veilige manier te organiseren. "Het kan onveilig zijn", zegt de AOb.
Ook over de gevolgen voor de sport wordt dinsdag meer duidelijk, verwachten sportkoepel NOC* NSF en voetbalbond KNVB. Die laatste spreekt dinsdag met de clubs uit het betaald voetbal over wat de gevolgen zijn voor de competities.
06:00

Welkom

Goedemorgen en welkom in dit liveblog van dinsdag 24 maart over het coronavirus. Dit was het belangrijkste nieuws van maandag:
© ANP