27 Brabantse patiënten in Friese ziekenhuizen

In de Friese ziekenhuizen zijn 27 coronapatiënten opgenomen uit Brabant. Drie van hen liggen op de Intensive Care van het MCL. Verder liggen op de klinische afdeling van het MCL vier patiënten, in het Antoniusziekenhuis in Sneek vijf en in het Tjongerschansziekenhuis in Heerenveen drie. Nij Smellinghe in Drachten heeft de meeste Brabantse coronaptiënten opgenomen: 12.
Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten © ProNews
Nij Smellinghe in Drachten heeft ook nog drie 'gewone' patiënten uit Brabant opgenomen. De patiënten uit Brabant die in de Friese ziekenhuizen liggen, mogen geen visite ontvangen die van buiten Fryslân, Groningen, Drenthe en Overijssel komen. De ziekenhuizen melden dat dat verschrikkelijk triest is, maar wel nodig.

'Friese patiënten'

In Nij Smellinghe is één nieuwe coronaptiënt uit de regio opgenomen. Daar liggen nu drie Friese patiënten. Nij Smellinghe heeft het aantal plekken op de IC met vier verhoogd en heeft nu tien IC-bedden.
In het Antonius in Sneek liggen nu nog tien Friese coronapatiënten. Vijf zijn ontslagen door het Antonius; zij waren zo ver opgeknapt dat ze thuis verder kunnen opknappen. In het Tjongerschans zijn het afgelopen weekend vier nieuwe patiënten bijgekomen. Daar liggen nu zes mensen met het coronavirus.
In het MCL liggen vijf Friese coronapatiënten; één van hen ligt op de IC.
Volg het nieuws over het coronavirus vandaag ook weer in ons liveblog. En kijk voor al onze berichtgeving over het virus in ons coronadossier.