Tuincentrum Marsum maakt zich klaar voor drukte: "Wij vrolijken mensen op in deze depressieve tijden"

Bij het tuincentrum in Marsum maken medewerkers zich klaar voor de grote drukte. Nu het kabinet aangekondigd heeft dat er maandagavond om 18.30 uur een persconferentie zal komen, zijn er veel mensen die nog snel naar het tuincentrum of de bouwmarkt gaan. "Ook wel logisch, want iedereen wordt toch een beetje depressief van deze situatie. Dan kunnen wij ze nog opvrolijken."
Tunsintrum Marsum makket him op foar drokte
Eigenaar Jan de Leeuw van tuincentrum De Leeuw in Marsum is helemaal klaar voor de drukte. De afgelopen dagen was het al extra druk met mensen die planten kochten. "Veel mensen geven aan dat ze nu nog langskomen omdat we nog open zijn. Ze kopen vooral planten waar ze vrolijk van worden, zoals viooltjes."

Deuren mogelijk dicht

Toch bereidt De Leeuw zich ook voor op mindere tijden. Mogelijk besluit het kabinet maandagavond dat 'niet essentiële' winkels zoals tuincentra en bouwmarkten ook hun deuren moeten sluiten. En dat zorgt voor onzekere tijden bij de ondernemers. De Leeuw: "Je zit met de planning van je inkopen. Daar zijn we in ons hoofd al heel lang mee bezig. We hebben contact gehad met onze leveranciers over wat er geleverd wordt. Naar aanleiding van wat er vanavond wordt besloten, kunnen we die leveranciers altijd nog afbellen."

Verzorgingshuizen blij maken

De Leeuw houdt de moed er in als de deuren straks dicht moeten. "We zitten in een situatie dat we het nog een aantal weken kunnen uithouden. Bovendien is er nog genoeg werk op het terrein. Maar een gedeelte van ons assortiment is bederfelijk, dus misschien gaan we een aantal verzorgingshuizen de komende dagen heel erg blij maken."
Jan De Leeuw fan túnsintrum De Leeuw yn Marsum