Geen openingsbijeenkomst 'Voedselbos', maar wel behoefte aan vrijwilligers

Een stukje bos in Beetsterzwaag wordt omgetoverd tot 'voedselbos': een plantengemeeschap die door de mens is gemaakt, met als doel om biodiversiteit en eten te creëren. Werkgroep Bijenbrigade wil met het initiatief iets goeds doen voor de mens, de natuur en vooral de bij.
© Omrop Fryslan
Bijenbrigade heeft van de familie Van Harinxma thoe Slooten een perceel bos gekregen om het 'voedselbos' te maken. Het biedt volgens de werkgroep veel mogelijkheden, zoals participatie van dorpsbewoners, verbinding tussen lokale ondernemers en burgers én het is ook nog eens educatief.
Het bos is in de toekomst vrij toegankelijk voor bezoekers om zelf eten te plukken. Ook hoopt de werkgroep samen te werken met restaurants en supermarkten.

Vrijwilligers nodig

Om het bos goed te onderhouden, zijn vrijwilligers nodig. En omdat de bijeenkomst over het 'voedselbos' in deze tijd niet doorgaat, wil de Bijenbrigade mensen met groene vingers via hun Facebookpagina oproepen om zich aan te melden. Waarschijnlijk beginnen ze dit later dit jaar met het verder inrichten van het bos.
Verslaggever Johanna Brinkman bij het 'voedselbos' (1)
Verslaggever Johanna Brinkman bij het 'voedselbos' (2)