Bouwmarkt Grou gaat vooralsnog door als bedieningswinkel

Een bouwmarkt in Grou heeft een creatieve oplossing bedacht voor het coronagevaar. Ondernemer Foppe de Haan heeft zijn bouwmarkt tijdelijk omgevormd tot een ouderwetse bedieningszaak.
© Omrop Fryslân
De medewerkers vliegen heen en weer, maar de klanten vinden het prachtig. "In zo'n type zaak ben ik zelf voorheen begonnen", vertelt eigenaar De Haan. "Het leek ons de beste manier om klanten en medewerkers uit elkaar te houden en toch open te blijven."

Klanten zijn enthousiast

Er mogen op zijn meest acht klanten in de zaak zijn, maar die komen niet ver. Met een grote houten afscheiding is bijna de hele bouwmarkt afgeschermd. De klanten zijn positief over deze oplossing. "Ik vind het super", zegt Taco Kuipers uit Weidum. "Geweldige oplossing, heel goed bedacht."
Met deze wat ouderwetse formule heeft De Haan zichzelf en zijn collega's wel te pakken. Het is deze week druk in de zaak en dat betekent veel stappen zetten. "Het is een zaak van 1.500 vierkante meter. Ik heb uitgerekend dat je zomaar tussen de 10 en 15 kilometer loopt op een dag. Je hoeft s'avonds dan niet meer naar de sportschool. Dat komt goed uit, want die is toch dicht.

Plexiglas

Met deze oplossing wil De Haan ook laten zien dat hij het risico op corona-overdracht heel serieus neemt. Bij de kassa en de toonbank hangt ook plexiglas om klanten en medewerkers uit elkaar te houden. Bijkomend voordeel is dat je elkaar zo ook veilig een 'high five' kan geven. "Ik wil de mensen helpen, maar het ook veilig houden voor mijn medewerkers. We weten niet wat er verder op ons afkomt, maar voor nu lijkt dit mij de beste oplossing."
Ondernemer Foppe de Haan van de bouwmarkt in Grou