Drukte in Friese natuur door coronacrisis: Staatsbosbeheer houdt toezicht

Het is de laatste dagen druk in de Friese natuur. Dat zegt Staatsbosbeheer. Nu iedereen vanwege het coronavirus contact met anderen mijdt, thuiswerkt of thuis is van school is de behoefte aan een frisse neus groot. De mensen zijn natuurlijk welkom, maar zij moeten volgens Staatsbosbeheer wel de regels respecteren. Er wordt daarom extra gesurveilleerd door boswachters.
Drokte yn Fryske natuer troch coronakrisis: Staatsbosbeheer hâldt tafersjoch
Zo moeten honden aan de riem blijven. Dit is om te voorkomen dat honden achter dieren aangaan. Daarnaast blijven de geursporen van de honden lang hangen. Dat werkt verstorend voor alle dieren in de natuur.

Rust voor dieren

Het broedseizoen is weer begonnen en de reeën krijgen op dit moment kalfjes. Daarom is het volgens Staatsbosbeheer extra belangrijk dat de dieren rust krijgen. Mensen worden daarom gevraagd om niet van de paden af te gaan.
Daarnaast onderstreept Staatsbosbeheer dat de richtlijnen van het RIVM natuurlijk ook in de natuur gelden. "Houd ook buiten dus minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Als we met elkaar deze regels in acht nemen blijft een bezoek aan de natuur voor iedereen leuk en gezond", zo schrijft Staatsbosbeheer.
De heide in het Blauwe Bos tussen Haule en Haulerwijk © Omrop Fryslân, Sian Wierda