Supermarkt in Balk wil horeca-personeel aan het werk houden

De supermarkt Plus in Balk wil met een oproep op Facebook de lokale horeca steunen. Zowel het eten dat overgebleven is en nu in de koeling ligt, als de werknemers kunnen misschien wel een plekje krijgen in de supermarkt.
Supermerk yn Balk
Er wordt bijvoorbeeld steeds meer online besteld, omdat iedereen thuisblijft vanwege het coronavirus. Dat zorgt voor een tekort aan chauffeurs en auto's. Bijvoorbeeld koks en serveerders zouden voor ons in de auto kunnen rijden", laat eigenaar Arend Siemonsma weten. Er zijn nu al verschillende reacties op gekomen.
© Facebook Plus Siemonsma
Maar nog meer denkt Siemonsma aan het eten dat overblijft in de restaurants en snackbars, dat misschien wel een tweede leven kan krijgen in de supermarkt. "Het is zonde als dat allemaal in de kliko terechtkomt. Er wordt al veel te veel eten weggegooid." Horeca-ondernemers hoorden zondag om half zes dat een half uur later de zaken gesloten moesten zijn. "Die impact is natuurlijk enorm. Wij willen met die ondernemers kijken of ze de voedselverspilling aan het minimum kunnen beperken."