Ondernemer sluit twee winkels in Harlingen: "Ik hoop dat ik het te serieus neem"

Ondernemer Jellie Tichelaar sluit haar twee winkels in Harlingen uit voorzorg om het coronavirus. Het gaat om 'Binnen en Buiten' en om 'Koks en Keukenmeiden', een zaak die ze met haar zus runt. "Ik hoop dat ik fout ben, dat ik het te serieus neem. Maar ik neem liever het zekere voor het onzekere. Niet alleen voor mijzelf, maar ook de mensen die bij mij werken en in de winkel komen."
Undernimmer
Het is een besluit dat niet door de overheid aangeraden wordt. Tot nu toe mogen winkels als die van haar gewoon open blijven. Toch voelde het niet goed. "We verkopen geen goederen die van belang zijn in het dagelijks leven. Mensen kunnen er wel even zonder, denk ik."
Wel kan het grote financiële consequenties hebben. Hoe groot de schade zal zijn, kan Tichelaar niet zeggen. Het is lastig voor haar om werktijdverkorting aan te vragen voor haar personeel: "Het is sowieso heel druk op de websites door alle horecabazen. Ik kom er eigenlijk niet doorheen. Maar Tichelaar weet ook niet of haar personeel er wel recht op heeft. omdat de tijdelijke sluiting niet verplicht wordt door de overheid.