Christelijke scholen onderwijskoepel Fricolore zijn maandag open. ook Piter Jelles en Simon Vestdijk vooralsnog niet dicht

De scholen voor voortgezet onderwijs van christelijke onderwijskoepel Fricolore zijn maandag gewoon open. Dat zegt Hans Wildeboer van het college van bestuur. Grote scholen als het Bogerman College in Sneek, Bornego in Heerenveen, Liudger in Drachten en Lauwers in Buitenpost, zijn allemaal onderdeel van Fricolore. Ook de scholen van Piter Jelles en Simon Vestdijk blijven vooralsnog open.
Christelijke scholen onderwijskoepel Fricolore zijn maandag open
Het ministerie van onderwijs heeft vrijdagavond bekend gemaakt dat schoolbesturen zelf mogen besluiten of ze open blijven of dichtgaan. Tegelijkertijd dringt het ministerie er bij scholen op aan om het onderwijs aan examenklassen zoveel mogelijk voort te zetten.
Fricolore kiest momenteel nog voor openblijven, maar dat kan zomaar veranderen als het coronavirus verder oprukt, zegt Hans Wildeboer. "De uitval op onze scholen is beperkt. Zolang het verantwoord is om open te blijven, proberen we dat."

Online lessen

De onderwijsorganisatie houdt er wel rekening mee dat de scholen naar verloop van tijd toch nog dicht moeten. Het doel is dan om door te gaan met online onderwijs. Leerlingen krijgen dan korte online lessen en aansluitend ook opdrachten. "Voor een korte periode kan dat, maar voor de langere termijn is persoonlijk contact altijd beter."
Andere onderwijskoepels in Fryslân denken nog na over wat ze volgende week doen.
CSG Liudger, een van de scholen van Fricolore © Omrop Fryslân
Hans Wildeboer van het college van bestuur van Fricolore
De scholen van OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk blijven vooralsnog ook open. "We hebben eerst eens op rijtje gezet hoe het met de aanwezigheid zit en op basis daarvan hebben we gezegd alle locaties zijn open. We zullen maandagmiddag opnieuw bekijken hoe het er dan voorstaat", vertelt bestuurder van OSG Piter Jelles Wiebe Wieling. "Op dit moment is het signaal vanuit de locaties: we kunnen het onderwijs op verantwoorde wijze verzorgen en hebben geen concrete ziektegevallen."
Wiebe Wieling van OSG Piter Jelles