Wat doet de apotheek van Oosterwolde en Appelscha met het coronavirus?

Apotheek De Drie Stellingen, met vestigingen in Oosterwolde en Appelscha, heeft verregaande maatregelen genomen om de levering van medicijnen te kunnen garanderen. Zo krijgen medewerkers van de apotheek hun geannuleerde vakanties terugbetaald. Zakelijke reizen en bijeenkomsten zijn niet meer toegestaan. De koerier mag niet verder komen dan de zogenoemde sluis en de teams van de apotheek worden gescheiden.
Fiergeande maatregelen by apotheek
De apotheek kan gewoon niet dicht. Mensen zij afhankelijk van de geneesmiddelen die we leveren. Dat realiserende hebben wij besloten om strenger te zijn dan het landelijke beleid.
Rogier Hilbers, apotheek De Drie Stellingen
De apotheek nam deze maatregelen maandag. Ze vragen de medewerkers om zakelijke- en privéreizen uit te stellen en om sociale contacten die niet noodzakelijk zijn, zoals verjaardagen en bezoeken aan familieleden, te mijden. Voor de medewerkers was het even wennen dat het nu anders gaat in de apotheek. Maar nu de maatregels landelijk gelden, begrijpen meer mensen het. De apotheek vindt het belangrijk dat ze op alle tijden de zorg aan mensen kan verleden die nodig is.
Verslaggever Lennie Bronsveld praat met Rogier Hilbers van apotheek De Drie Stellingen
Gezondheidscentrum Oosterwolde © Omrop Fryslân, Lennie Bronsveld