Onzekerheid over plaatsing Epke Zonderland voor Olympische Spelen

Rekstokspecialist Epke Zonderland is nog altijd niet zeker van een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. Grote concurrent Hidetaka Miyachi komt volgens de NOS niet in actie op de laatste wereldbekerwedstrijden, maar de Japanner staat nog wel op de startlijst. Daar zijn turnbond KNGU en Zonderland zelf nog voorzichtig.
© Orange Pictures
Miyachi is de concurrent voor Zonderland om een olympisch ticket. Zonderland staat over de eerste vijf wereldbekerwedstrijden voor op de Japanner en Miyachi zei na de wereldbekerwedstrijd in Melbourne dat hij de andere wedstrijden niet meer in actie zou komen. Hij staat echter nog wel ingeschreven voor de wereldbeker in Doha.

Terughoudend

Turnbond KNGU heeft de berichtgeving van de NOS gekeken, maar laat weten: 'deze bevestiging is echter bij de KNGU nog niet officieel bekend'. Johan Boesjes, manager van Zonderland, laat weten dat de turner zelf ook nog altijd niet honderd procent zeker is van de plaatsing. De mails van de Japanse turnbond aan de NOS hebben Boesjes en Zonderland gekeken, maar zolang Miyachi nog op de startlijst voor de wereldbeker in Doha staat, houden ze een slag om de arm.

Baku en Doha

Er staan nog twee wereldbekerwedstrijden op het programma, in Baku en Doha. Zonderland doet daar in ieder geval aan mee.