Vinder van Friese Jeugdei 2009 vindt nu eerst kievitsei Waadhoeke

Het eerste kievitsei van gemeente Tytsjerksteradiel is gevonden. Dinsdagochtend om 8.00 uur vond Rinze van der Ploeg uit Kootstertille het ei aan de Monnikeweg tussen Burgum en Suawoude. Later dinsdag werden ook het eerste ei van gemeenten Weststellingwerf, Leeuwarden en Waadhoeke gevonden. Die laatste werd gevonden door Geert Dijkstra. Hij vond in 2009 het Friese jeugdei.
© BFVW
Van der Ploeg vond ik 2018 ook al het eerste ei in Tytsjerksteradiel.

Eerste ei Weststellingwerf in Spanga

Het eerste ei van Weststellingwerf is dinsdagochtend gevonden door nazorger Klaas Stapensea uit Emmeloord. Het ei is gevonden op maïsland bij Spanga. Afgelopen jaar werd het eerste ei van Weststellingwerf ook al door Stapensea gevonden.
Klaas Stapensea uit Emmeloord © Bond Friese VogelWachten
Dinsdagmiddag werd ook het eerste ei van gemeente Leeuwarden gevonden. Aizo Elgersma uit Steins had het nest vlakbij zijn woonplaats al een paar dagen op het oog, en vond daar rond half twee een ei. Het was de tiende keer dat Elgersma een gemeente-ei gevonden heeft.
© Bond Friese Vogelwachten
Aan het begin van de avond vond Geart Dijkstra uit Winsum het eerste kievitsei van de gemeente Waadhoeke. Hij was samen met zijn broer Wytze de weilanden in. Tussen Harlingen en Hitzum vond hij het eerste ei van de gemeente. In 2009 vond hij al eens het eerste Friese Jeugdei.
Het Friese Jeugdei van 2020 is nog niet gevonden.
Geart en Wytze Dijkstra © Bond Friese Vogelwachten