Wedstriid fan de Wike: Sint-Truiden tegen Anderlecht

Sint-Truiden tegen Anderlecht is deze week de Wedstriid fan de Wike. Wij kunnen ons voorstellen dat je denkt: huh? Maar het komt door een speler die momenteel de beste Friese voetballer is. Michel Vlap uit Sneek speelt namelijk bij Anderlecht en is de laatste weken op dreef. Vorige week maakte hij twee goals zaterdag scoorde hij zelfs drie keer. Onder andere met dank aan Vlap doet Anderlecht nog redelijk bovenin mee.
Sportverslaggever Roelof de Vries: "Ik geef het toe, het is een beetje een vreemde keuze, Sint-Truiden - Anderlecht. Maar Vlap is momenteel wel de beste Friese voetballer die we hebben. En hij doet het goed." Anderlecht was dramatisch aan het seizoen begonnen, maar de laatste weken gaat het veel beter met het Ajax van België. Ze staan nog maar achtste, maar ze kunnen de kampioenspoule nog halen. "Maar dan zijn ze wel van veel zaken afhankelijk."
© Omrop Fryslân
Zondag wordt de laatste wedstrijd van de reguliere competitie gespeeld. Als Anderlecht wint en Genk en Mechelen spelen gelijk tegen elkaar, dan mag Anderlecht alsnog naar de kampioenspoule. "En dat hebben ze mede te danken aan Vlap. Hij heeft nu elf keer gescoord en sinds de winterstop speelde hij zo goed als alles. Hij staat nu nummer vijf op de topscorersranglijst. Voor een middenvelder is dat heel knap."
Omrop Fryslân gaat met Vlap Brussel in. Hij laat ons zien hoe mooi de Belgische hoofdstad is en hoe het stadion eruit ziet. Die reportage is vrijdag te zien in Fryslân Hjoed en op deze website.
In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de Wike.' De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.