Jong AZ - Cambuur: "Wij spelen een thuiswedstrijd"

"Geen sfeer op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer? Wij spelen daar een thuiswedstrijd." Zo reageerde trainer Henk de Jong van Cambuur op de vraag of het moeilijk was om te spelen in de ambiance van een trainingscomplex. Er gaan maandag 200 Cambuursupporters naar Wijdewormer. Er was veel meer vraag naar kaarten, maar de zogenoemde 'lokale driehoek' vond het niet redelijk om meer supporters toe te laten.
Jong AZ Cambuur 2
Cambuur speelt tegen Jong AZ dat waarschijnlijk ook zal bestaan uit diverse spelers die ook geregeld meedoen met het eerste van de ploeg uit Alkmaar. Henk de Jong: "Je kunt zeggen dat zoiets beïnvloedend werkt op de competitie, maar het is zoals het is. Voor het Nederlandse voetbal is het goed dat die jonge elftallen meedoen in de eerste divisie. Maar het is duidelijk dat AZ een topteam heeft. Maar wij moeten naar onszelf kijken. En wij staan er ook goed op."
De selectie van Cambuur ziet er niet slecht uit. Giovanni Korte is weer geblesseerd en dat geldt ook voor Issa Kallon, Mitchell Paulissen en Jordy van Deelen. Maar, de selectie is breed. Antonia stapt ook weer bij de selectie.
Jong AZ Cambuur 1
En dat geldt ook voor Sam Hendriks. Voor het eerst sinds Hendriks revalideert bij Cambuur maakt hij deel uit van de selectie. Henk de Jong: "Dat is mooi voor die jongen. Hij ligt heel goed in de groep en wij kunnen nog wel wat plezier aan hem beleven. Dit is weer in stap in zijn revalidatie." Hendriks zelf is ook blij dat hij weer een stap kan zetten. "Ja, dit is is wel een momentje. Of ik dat nu al verwacht had? Nou, mijn revalidatie verloopt zonder problemen heel voorspoedig. Ik had gedacht zo'n acht wedstrijden nog mee te kunnen doen. Dat zijn er nu tien, dus dat is goed".
De vraag is wat Hendriks noch kan betekenen voor Cambuur. "Ik hoop nog mijn steentje bij te kunnen dragen aan promotie", zo zei hij zondag na de training.
Cambuur begint aan de wedstrijd met Jong AZ in de opstelling van de tweede helft tegen Jong PSV. Dat betekent dat Jamie Jacobs begint op het middenveld en dat Michael Breij begint als rechtsbuiten.
Opstelling Cambuur: Stevens; Sambissa, Schouten, MacIntosh, Schmidt; Maulun, Hoedemakers, Jacobs; Oratmangoen, Mühren, Breij.