Douwe de Vries krijgt gouden speld bij afscheid: "Emotioneel, maar mooi"

Douwe de Vries heeft zaterdag een gouden speld gekregen bij zijn afscheid in Thialf. De schaatser die donderdag bekendmaakte de schaatsen aan de wilgen te hangen, werd in het zonnetje gezet door schaatsbond KNSB.
© Orange Pictures
Nadat De Vries de gouden speld kreeg, reed hij nog een ereronde voor een vol Thialf. De schaatsbond geeft een gouden speld aan schaatsers die 'zich in de actieve schaatssport of de skatesport op algemeen erkende bijzondere wijze hebben onderscheiden'.
Douwe de Vries moest bij zijn afscheidsronde op Thialf wel een traantje wegvegen. "Als je met zoveel mensen afscheid neemt, en met vrienden en familie erbij, dan is dat wel emotioneel. Maar het maakt het wel geweldig mooi."

"Duizenden berichtjes gekregen"

De schaatser heeft heel wat reacties gekregen, nadat hij vorig week bekendmaakte te stoppen. "Echt wel honderden, misschien wel duizenden berichtjes. Het geeft mij een heel goed gevoel, dat mensen het waarderen."
Spijt van zijn beslissing heeft De Vries nog niet. "Als je een keuze maakt, dan sta je daar ook achter", zo zegt hij. "Er komt wel weer wat nieuws op mijn pad!"

Vijf keer wereldkampioen

De Vries werd vijf keer wereldkampioen op de ploegenachtervolging. Vorig jaar kroonde de Hallumer, die in Heerenveen woont, zich ook tot nationaal kampioen allround.
Douwe de Vries