Heerenveen ziet kansen tegen zwalkend Ajax

"Het is geen hocus pocus", zegt Heerenveen-trainer Johnny Jansen over de tactiek die hij uitgestippeld heeft voor de wedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers verloren in een week tijd van zowel Getafe, AZ als FC Utrecht. In alle wedstrijden waren de Amsterdammers kwetsbaar in de omschakeling. "Dat is natuurlijk niets nieuws. Vorig jaar speelden wij 4-4 in Amsterdam en legden wij die zwakte ook al bloot. En dit seizoen hadden we in de Arena ook veel countermogelijkheden."
Johnny Jansen HEEAJA
Ajax zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Ruim een week geleden deden de Amsterdammers nog mee op drie fronten, maar na verliespartijen tegen Getafe (Europa League) en FC Utrecht (KNVB Beker) is er alleen nog het gevecht om de landstitel. Jansen: "Wij hebben weer een plan bedacht, maar uiteindelijk blijft het idee hetzelfde."
We ruiken bloed, maar laten we eerst de wedstrijd maar spelen.
Sven Botman
Sven Botman wordt dit seizoen gehuurd van Ajax, hij weet als geen ander dat het op dit moment crisis is in Amsterdam. "Ajax zit natuurlijk in een mindere fase, maar ze kunnen natuurlijk wel goed voetballen, al missen ze nu de speciale dingen die ze vorig seizoen wel hadden. Dus we ruiken bloed, maar laten we eerst de wedstrijd maar spelen. "
Sven Botman
Voor het eerst in vijf jaar is het Abe Lenstra stadion weer volledig uitverkocht en dat maakt Johnny Jansen trots. "Ik ben echt superblij dat het weer volle bak is. Dat doet me echt goed. Ik hoop dat er morgen een geweldige sfeer gaat ontstaan, dat de supporters ons enorm gaan steunen en we hen iets moois kunnen bieden."
De wedstrijd is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. De uitzending begint om 20.30 uur en het commentaar wordt gedaan door Arjen de Boer. Jeroen Manschot is zaterdagavond scheidsrechter bij het duel. Hij wordt in het Abe Lenstra stadion door assistent-scheidsrechters Erik Kleinjan en Richard Brondijk.
Verwachte opstelling SC Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Faik, Kongolo, Veerman; Halilovic, Ejuke en Van Bergen.