Twee Friese biodiversiteitsprojecten strijden voor 'Samen voor Biodiversiteitsprijs'

Het duurzame vogelgebied It Heidenskip en de Kening te ryk yn 'e Greidhoeke zijn finalist voor de 'Samen voor Biodiversiteitsprijs'. Boeren en particulieren zonden landelijk bijna honderd voorstellen in voor de prijs. Uit de uitzendingen heeft jury tien finalisten gekozen. De twee winnaars krijgen elk maximaal 25.000 euro om hun project voor herstel van de biodiversiteit te realiseren.
Fytspaad troch it Heidenskip © Omrop Fryslân
"Het is fantastisch om te zien dat er al zo veel initiatieven zijn om biodiversiteit te herstellen. We zijn aangenaam verrast met de hoeveelheid inzendingen. Het bruist van de positieve energie om samen de biodiversiteit een boost te geven", zegt juryvoorzitter Louise Vet. "De kwaliteit was gemiddeld erg hoog. Voor ons als jury was het dan ook lastig om de tien meest veelbelovende projecten te selecteren. Dus winnaar of geen winnaar, ga zo door. Samen maken we het verschil."
Op basis van criteria bepaalde de jury de finalisten. Er werd gekeken naar samenwerking tussen boeren en burgers, de bijdrage aan biodiversiteitsherstel, inspiratie voor anderen en de financiële haalbaarheid van het project.
De prijs wordt donderdag op de Partner- en Supporterdag uitgereikt.

De tien finalisten: